Lager blir cash

Det borde egentligen ha känts lite fel att lämna ifrån sig 50 loppor som man inte kan använda till något vettigt på ett bra tag, men faktum är att det kändes bara bra att starta aktiebolaget. Men ändå, 50 lax som inte jobbade åt sin ägare är ju aldrig helt bra.

Desto bättre känns det alltså nu när jag har kunnat omvandla 50 000 i lager till 50 lakan i kontanter, helt skattefritt och lagligt. Skattefritt kanske det inte är förresten, någon inverkan har det väl på resultatet i min enskilda firma, som är på väg att avslutas.

Skönt i alla fall att kunna smälla in 50 stora på kontot och inte behöva knorra över att det stackars aktiekapitalet är overksamt.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Sten
    Feb 08, 2012 @ 12:58:58

    länge sedan du använde ”långsjalar” som synonym 😉

  2. Legendarisk
    Feb 08, 2012 @ 13:55:20

    Fint med 50 friska! Åker dessa in i aktiedepån?