Grosshandlarn

Frossle.com

Jag har lite egen import och det händer att jag säljer i parti till oberoende återförsäljare. Förhållandet mellan min försäljning till konsument och försäljningen till återförsäljare var 2011; 406 st till konsument och 74 till återförsäljare. Jag tjänar givetvis mycket större marginal till konsument men det är enklare att sälja till återförsäljare.

Härom dan fick jag ett samtal från en butik som ville sälja mina varor. Men inte nog med det, han var tvungen att gå via huvudkontoret och inköpsansvariga, vilket givetvis väckte tanken att hela denna kedja skulle kunna komma att köpa in via mig.

Det finns omkring 20 butiker och de omsätter över 100 miljoner. Min omsättning skulle definitivt påverkas om de bestämmer sig för att köpa av mig.

En försiktig uppskattning ger att om de säljer en vara i veckan i varje butik så blir det ungefär 1*50*20=1000 stycken per år.

Eftersom det är så mycket mer än jag säljer så spelar det ingen roll om de tar en del av min försäljning. Dock tror jag snarare att det blir tvärt om, eftersom det finns starka konkurrerande märken och alla varor som visas upp i fina butiken får lite gratisreklam och köps senare via nätet.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Lucky_nr8
    Feb 29, 2012 @ 21:40:02

    Det låter ju jätte bra. Hoppas att företaget är seriös och gör det dem har sagt. Håll oss uppdaterat i framtiden =) Man blir väldigt nyfiken på vad det är du säljer… men jag förstår om du inte vill avslöja något 😀

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: