Månadsrapport, februari 2012

Akelius Spar

Den stora ökningen beror främst på det skattefria uttaget på 50 000 från mitt AB. I övrigt har börsen gått upp en hel del men sparandet har varit magert på grund av att det var dags att betala tidigare extravaganser (resa och möbler).

Försäljningen i HB blev 7 212 vilket är ungefär samma som 2011. Inte någon viktig månad men ska webbförsäljningen öka med 50% i år måste vi börja visa lite starkare siffror snart.

Försäljningen i eget AB var stark i början men avtog rejält och hamnade på 14 000, en tusenlapp sämre än förra året.

På utvecklingskurvan ligger jag nu ett helt år före planen, men månadsökningarna är nu skrämmande höga för att hålla den takten. Årstakten för månadsökningarna är 47% (enligt nya sättet att räkna).

Snittet som krävs för återstoden har i och med det kraftiga tillskottet hoppat ner till strax över 10 lapp per månad, vilket gör att det känns ganska tryggt att klara delmålet med en miljon innan 40.

Differensen till den exponentiella kurvan är 182 000 och till den raka tillväxten är skillnaden 138 000. Den anpassade kurvan pekar nu på att miljonen är nådd första september i år, men det kommer givetvis att ändras markant vid bara ett par medelmåttiga månader.

Som synes har målkurvan ändrats ganska drastiskt sedan förra månaden. Detta kommer av att jag sänkte den ursprungliga månadsökningen till den samma som för de andra kurvorna (varför det var olika tidigare vet jag inte). När jag sedan anpassade den exponentiella ökningen för den anpassade kurvan gjorde det givetvis att den pekar brantare uppåt, vilket gör att första miljonen ser ut att vara nära i detta diagram.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fredrik
  Mar 01, 2012 @ 10:00:58

  Hej,
  Vad är det för skattefritt uttag du gjort från ditt AB? Sitter i liknande situation själv, med två nystartade bolag.

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 01, 2012 @ 10:53:58

   Hej Fredrik
   Det var att jag förde över lagret värt 50 papp, från min Enskilda Firma till mitt nya AB. Det genererar ingen skatt, och eftersom det blir en egen insättning i AB så kan jag ta tillbaka aktiekapitalet på 50 loppor.

   Det gäller alltså för övergång mellan EF och AB.

   Svara

 2. Legendarisk
  Mar 03, 2012 @ 10:24:58

  Jag har fått jobb! (Du kan läsa mer på min blogg) så nu funderar jag på om jag ska döpa om bloggen till ”Jobb och Firma Jr” 😉

  Svara

 3. Legendarisk
  Mar 05, 2012 @ 18:08:27

  Tack återigen! 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: