Bänkvila?

Ni kanske undrar vad som har hänt med bänkpressutmaningen?

Målet är 100 kg och det var Legendarisk som började och jag och andra hängde på.

Jag har ännu inte nått målet, trots att det var min tanke att jag skulle ha gjort det vid det här laget.

Jag har alltså misslyckats. Men trots det fortsätter jag ju, jag vill ju gärna nå dit, även om det inte gick så snabbt som jag hade hoppats.

Efter att ha hittat ett väldigt intressant kapitel i boken ”Four hour body” av Tim Ferris någon gång efter jul, så fick jag upp hoppet om att ett nytt program skulle fixa de sista tio kilona.

Jag får dock skylla mig själv att programmet inte funkade, eftersom det där ingick att gå upp en hel del i kroppsvikt, vilket jag inte var beredd att göra. Det är nämligen så att jag är med i en annan utmaning, som går ut på att ha ganska lite kroppsfett. Kanske inte helt klockrent att kombinera dessa två, men jag tänkte att det skulle gå ändå eftersom jag bara skulle öka 10 kg i bänk, inte 50, vilket programmet var designat för.

Om jag ska vara elak mot mig själv kanske jag ska se det som en parallell till mina andra projekt. Jag försöker göra för mycket olika saker samtidigt och en del är inte förenliga.

Nåja, min kroppssammansättning och relativa styrka ska snart mätas, och jag blir väldigt förvånad och besviken om siffrorna inte är ännu bättre än senast.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. jobbochfirma
  Mar 02, 2012 @ 11:09:45

  Jag ska också flagga för att om jag inte når målet före sommaren kommer jag att avblåsa det, eftersom går lite emot en annan träning som upptas då.

  Svara

 2. tmp
  Mar 02, 2012 @ 23:04:01

  Pressade upp 95 kg idag faktiskt 🙂
  2 snäpp upp till 100, bör kunna klaras till sommaren.
  Kämpa på!

  Svara

 3. Legendarisk
  Mar 03, 2012 @ 10:09:58

  Förstår att de två utmaningarna är svåra att kombinera. Jag har kunnat träna en hel del de senaste veckorna vilket känts riktigt bra men har samtidigt ätit som en oxe. Har dock inte testat maxa på över 2 månader så snart kommer en update från mig 😉

  Svara

 4. Per
  Mar 03, 2012 @ 11:51:41

  Jag tycker att du gör rätt analys. Prioritera. Nu inför sommaren skulle jag satsa på fettprocenten. Låt en bra kost göra mycket av arbetet. Träna styrka för att få upp musklerna så gott det går.
  Bra form handlar ju väldigt mycket om snygga linjer och synbara muskler. Kvalitet inte kvantitet. Till hösten kan du satsa mer på bänken och annan styrka. (Om du frågar mig.)
  Med din ambition uppnår du det du vill. Men kanske inte allt på en gång. Lycka till!

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 05, 2012 @ 11:33:44

   Bänken går lite emot grundråden i en sport jag utövar också, så om det blir en seriös comeback där så skippar jag bänken utan att ha nått målet.

   Fysiken i stort är det bästa den varit sedan 25 års ålder.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: