Cornus konjunkturinvesteringsmodell

Senap webbyrå

En taktik att tackla saker här i livet kan vara att göra som väldigt kloka människor gör. Jag är inte mycket till aktieanalytiker så jag lyssnar gärna till andras analyser. Här är det viktigt att man lyssnar till de människor som man tycker har klokast argument, inte de med bäst resultat! Bäst resultat har nämligen de som i efterhand har sållats ut av ett oändligt urval av mer eller mindre briljanta hjärnor.  Dessa engångshjältar lär inte ha bäst resultat i framtiden.

En av de intelligentaste människorna i ekonomivärlden tycker jag är Cornucopia, vars blogg jag läser med stort intresse varje dag. Jag följer inte blint hans råd men han har presenterat en investeringsmodell som jag tycker verkar intressant. Det handlar om att köpa och sälja efter hur konjunkturbarometern står. Läs mer om det här.

Jag tänkte avsätta hundra lopps till detta och köpa en indexfond nästa gång modellen indikerar det, och sedemera ha kvar denna pott i systemet för lång tid framöver.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Per
  Mar 03, 2012 @ 11:37:03

  Alltså köpa när konjunkturbarometern legat under 90 tre månader i rad? Senast gick barometern upp en bit. Den har legat strax ovanför 92-93 de senaste månaderna, vad jag kan minnas.
  Cornu har väl pratat länge om en nedgång på OMXS30 till 600-700. Det vore ett fantastiskt köpläge! Tror han hämtar inspiration från ”Tobbe här” (http://winningtrading.vinnarbyran.se/). Båda dessa bloggare är otroligt kunniga, dedikerade och roliga. Hoppas det går bra för dom, och för dig.
  Ha det bra i solen.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: