Oredovisade tillgångar

Frossle.com

Allt är inte med i mina månadsrapporter. Självklart inte kapitalvaror av mindre värde, som inredning, bil, datorer eller sånt som bara kostar pengar. Dock är lägenheten med eftersom det är en så pass värdefull sak och den sparar pengar åt mig, alltså en bra investering (även om detta kan ändras med en fallande bomarknad).

Andra oredovisade tillgångar, som definitivt kan ge mig realiserade vinster, är mina företag. Om vi räknar bort svårbedömda saker som varumärken, goodwill och till och med framtida vinster, så finns det ändå kvar hårda värden så som lager och inventarier. I handelsbolaget uppgår det till ca 400 000, vilket alltså till hälften är mitt. Det är förstås inköpsvärdet, det ska säljas också, och skattas, innan det kan komma oss tillgodo.

För mitt eget AB är lagervärdet ca. 80 000, i princip ett års försäljning. Ganska gott att sitta på och inte någon större risk och inte kostsamt att binda upp det kapitalet eftersom jag drev företaget i enskild firma och ville hålla nere vinsten.

Summan för mina företags värden är alltså just nu ungefär 280 000. Jag skulle dock inte få för mig att räkna in det i någon månadsrapport, de ska ligga kvar i företagen och jobba för att jag ska kunna ta ut en vinst (eller sälja) i framtiden.

Man kan ändå säga att jag byggt upp ett värde i företagen samtidigt som jag har sparat privat genom att ha en stadig inkomst. Både livrem och hängslen alltså när jag testar företagarens berg- och dalbana, det är vad Jobb och Firma går ut på.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Legendarisk
    Mar 15, 2012 @ 22:45:47

    snyggt byggt helt enkelt! 😉

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: