Tålamod?

Telenor - Kontantkort

Jag försöker hålla mig ödmjuk. Det går trots allt väldigt snabbt framåt i mitt sparande.

Men i mitt huvud går det ändå alldeles för sakta!

Jag tror att det finns två anledningar till det.

 1. Om man inte trivs med sin situation är det svårt att vara uthållig. Det viktigaste för ett långsiktigt sparande är att hitta en nivå man är nöjd med. För mig är inte sparandetakten problemet, utan jobbsituationen.
 2. Om man funderar på det så mycket som jag gör, och skriver om det nästan dagligen, så går man lätt händelserna i förväg. Jag har ju funderat så många gånger på hur mina arbetsfria dagar ska se ut att jag knappt kan bärga mig.

Jag och alla andra borde vara glada och nöjda om man kan tidigarelägga sin pension med fem år. Att tidigarelägga den med 20 år, vilket det handlar om ifall jag skulle bli fri vid 45, skulle vara en fantastisk ynnest.

Ändå kan jag inte tänka mig att jobba kvar här till 45. Det leder självklart till slutsatsen att jag borde ta tag i det redan nu. Jag har stängt in mig själv genom att ha ganska bra lön och ett jobb som inte kräver så mycket. Lösningen för mig heter givetvis företagande. Bara att se till att det blir lite mer lönsamt så att jag vågar ta steget.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Legendarisk
  Mar 27, 2012 @ 20:13:20

  Ja det är otroligt viktigt att göra det som känns bra. Och som i ditt fall så finns det ju ekonomi att göra det också. Men förstår att det måste kännas svårt att lämna en förmodligen väldigt bra lön. Saken är nog dock den att du aldrig kommer bli ”nöjd” med en viss summa pengar som du sparat ihop, det skulle nog inte jag vara. Handlar nog om att samla sig och ta klivet 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 28, 2012 @ 10:22:35

   Väldigt bra är inte lönen, men den gör att jag med lätthet kan spara 15 papp i månaden, vilket leder mig i rätt riktning för mina långsiktiga mål.

   Nöjd kommer jag visst att bli. Jag har satt mitt mål på 6 miljoner, sen ska jag inte jobba mer. Det är bara det att eftersom jag inte trivs så bra på mitt arbete så kommer det att ta för lång tid att nå det målet. Då väljer jag hellre att kliva av lite tidigare och få företagandet att fungera fullt ut.

   Svara

 2. anonym
  Mar 28, 2012 @ 10:13:49

  Tog steget nu i veckan, har lämnat anställning för att ge mitt företag en chans. En tung sten lossnade och jag känner mig återigen motiverad och inspirerad. Om jag inte ger mig själv den här chansen kommer jag att ångra mig. Livet är för kort för att inte följa sin egen vilja. Tid är något vi lätt tar för givet, men du vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: