Knackar hemsidor

I min egen firma, numera aktiebolag, har jag förutom webbutiken ända sedan starten haft en liten verksamhet inom hemsidesskapande åt företag. Jag är troligen en av de minst kunniga inom hemsidesbranchen, men det avskräcker inte mig.

Jag vet att det finns en liten marknad i min omedelbara närhet, där små företag, som bara är intresserade av att ha en statisk hemsida med lite grundläggande information, kan få hjälp med allt från ax till limpa.

De är ofta lite rädda för internet och vill absolut inte höra säljsnack från någon fin webb- eller reklambyrå. De tar hellre någon lokalt, som de känner och kan lita på. Det är alltså jag i detta fall och min kundkrets är som ni förstår ytterst begränsad (eftersom den bara utgörs av personliga kontakter).

Jag gör det så enkelt för mig som möjligt eftersom jag vet att det mesta jobbet ligger i att kommunicera med kunden, inte att skapa själva sidan. Därför använder jag WordPress med gratisteman som jag anpassar lite själv (väldigt enkelt).

För detta tar jag så lite som 4000 plus moms, eller mer om de behöver aning mer än bara det grundläggande.

Men det fina är att alla sajter ligger på mitt konto på ett webbhotell som jag hyr för ca 600 per år, vilket är bra så att jag har full kontroll över det ifall något skulle gå galet. Jag kan genom detta lägga upp det som ett abonnemang mot mina kunder. Standardavtalet är att de får webbhotell och en innehållsuppdatering om året för 1000 plus moms.

En liten, men hyfsat passiv inkomst alltså på att vara hyresvärd åt hemsidor för småföretag. Just nu har jag ca 10 kunder.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ya
  Mar 29, 2012 @ 10:56:40

  Nästa steg blir väl att lära dig mer och skapa mer värde för dem.

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 29, 2012 @ 15:22:13

   Ja, det skulle vara en naturlig utveckling om jag ser det behovet från kunderna. Men å andra sidan är det inte min kärnverksamhet och jag har inte tid att flytta fokus från mina andra åtaganden.

   I så fall för att jag är intresserad av det. Men det finns så många duktiga entusiaster inom denna bransch redan så det är lite för tuff konkurrens för att jag ska göra en karriär av det.

   Svara

 2. Micke
  Mar 29, 2012 @ 10:57:17

  Kan du ge dina kunder egna domännamn fastän dom ligger på samma hotellkonto?
  Har nämligen själv en del konton åt olika företag som jag administrerar hemsidor åt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 29, 2012 @ 15:25:36

   Ja, egna domännamn är inget problem, det kan man göra på de flesta stora (men inte One.com senast jag kollade).

   Nu står jag som ägare till domännamnen i flera fall men det kan man ju skriva papper på att man överlåter när kunden önskar.

   Det blir mycket billigare och lättare att administrera om allt ligger på samma, men det finns säkert nackdelar också. Jag vänder mig dock inte till avancerade användare eller företag med särskilt hög trafik.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: