En ny hemsideskund

Min tjej tycker att jag prioriterar dåligt och till viss del håller jag med. Med hänsyn till mina livsmål borde jag fokusera på det som kan ge stor utdelning i framtiden, de sakerna jag tror på som har bra tillväxtpotential.

Men jag gillar att bygga hemsidor…

Jag har några hemsidor som snurrar, utan att ge mig någon direkt inkomst, men som jag vill tro hjälper till att driva intresse och trafik till mina andra verksamheter.

Men inte nog med det, jag skapar ju också hemsidor åt företag emellanåt. Gott med lite pengar in, men eftersom jag inte gör det så ofta tar jag inte så hög timpenning. När man då ställer det emot andra åtaganden så borde jag väl egentligen inte hålla på med det.

Nu har jag en ny kund igen, det har blivit ungefär två nya uppdrag per år de senaste 4 åren. Den här gången är det lite speciellt roligt eftersom jag får jobba tillsammans med min far en aning då han sköter foto.

Jag skiter helt enkelt i om det är det bästa för mig långsiktigt eller inte, detta vill jag göra.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Mar 31, 2012 @ 15:16:00

  Jag får hålla med tjejen. Om du nu tycker hemsideskapande är så roligt att du inte kan låta bli är det kanske en bättre idé att bli specialist på det?

  Svara

 2. Hans
  Mar 31, 2012 @ 15:29:24

  Du gör helt rätt tycker jag. Några timmar per månad (eller vad det nu rör sig om) kan du väl lägga på det du tycker är roligt? Du får ju dessutom betalt även om det inte är några stora pengar. Helt klart bättre än att titta på tv eller nåt annat icke utvecklande tidsfördriv.

  Svara

 3. Micke
  Mar 31, 2012 @ 22:08:46

  När jag gör hemsidor åt andra företag ser jag det som en hobby som genererar lite extra inkomst istället för att bara kosta som de flesta hobbys gör. Känns ju som om man inte kan lägga 16 timmar per dygn på ens ordinarie verksamhet. Dock ska man inte glömma var fokus ligger vid de tillfällen som det krockar tids eller energi-mässigt.

  Svara

 4. jobbochfirma
  Apr 03, 2012 @ 13:06:59

  Jag är inte så säker på att man måste bli specialist för att bli framgångsrik. Själv är jag en hängiven generalist.

  Jag gör hemsidor och testar nya funktioner oavsett om någon vill ha dem eller inte. Desto roligare då om någon vill betala för det. Dock måste man i så fall hålla deadlines och kanske jobba när man inte känner för det, så visst ska man se upp.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: