Orange kuvert

Det brandgula kuvertet dök upp häromdan, och även om jag inte lägger någon större vikt vid det så läste jag med spänning igenom vad det stod.

Det nya för året är den uppskattade pensionsåldern, och om jag har förstått det rätt så utgår de ifrån hur länge jag måste jobba om jag vill ha samma pensionsnivå som man idag uppnår vid 65 års ålder.

Men självklart tjänar folk in olika mycket på sitt pensionskonto och självklart har folk olika levnadskostnader, olika dyra fritidsintressen och olika mycket sparat.

Det de helt enkelt har gjort är att synliggöra konsekvenserna av att vi lever allt längre. Systemet att vi måste jobba ihop till vår egen pension har redan funnits där ett bra tag. Att hoppa på Reinis för att han sa att det kanske kommer att bli tillåtet att jobba tills man blir 75 utan att få sparken på grund av ålder är inte särskilt upplyst.

http://www.pensionsmyndigheten.se/OrangeKuvertetSidan5.html

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. max
  Apr 13, 2012 @ 10:59:13

  Problemet med Reinfeldts utspel är att han börjar i fel ände av pyramiden.
  Vi måste börja arbeta tidigare och satsa mer på att minska ungdomsarbetslösheten.
  Skolan måste bli mer effektiv max 9 års skolgång, mer näringsliv/skola samarbeten, och bättre kunskapsöverlämning vid pensionering.

  Svara

  • jobbochfirma
   Apr 18, 2012 @ 02:28:57

   Kanske är det så Max, det vet jag inte. Jag önskar bara att fler tyckte som jag, att det är logiskt att vi måste arbeta eller spara ihop till vår egen pension, inte hoppas på att det nästa generation kan betala för oss.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: