Utköpt och fri

Jag önskar att det var jag, men jag får nöja mig med att det var spännande och nyttigt att få reda på hur det kan fungera.

En bekant till mig, som jag träffade häromdan, berättade att han hade tagit ett erbjudande från sin arbetsgivare när de skar ner lite personal. Han hade varit på företaget ett bra tag och fick därför max av det standardiserade paketet.

20 månaders lön på en gång, inte så dumt. 10 av dem var i och för sig med förbehållet att han inte fick någon ny fastanställning inom en viss tid, men det gick visst att gå runt, helt enkelt genom att bara bli visstidsanställd.

Jag sa till honom att det var det perfekta tidpunkten att starta något eget, men han förklarade att han inte hade någon sån drivkraft. Jag hävdade att det fanns många ekonomiska fördelar med det men om man inte brinner för att driva företag så gör man nog bäst i att låta bli.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Hans
    Apr 21, 2012 @ 17:01:41

    Ja vem skulle tacka nej till 20 månadslöner i en klumpsumma? Inte jag i alla fall. Om det nu inte var drömjobbet man satt på. Läge att renovera huset eller plugga lite om man nu inte vill starta eget.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: