Att förlora 10 lusentappar på en dag

Min strategi på börsen hänger mycket på inaktivitet, att jag inte ska tro att jag är tillräckligt skicklig för att gå in och ur börsen på kortare perspektiv. Till det hör att vara kall och klara av den tråkiga känslan att förlora pengar när det dyker neråt. Det är inte lätt.

Med över en kvarts miljon satsat på börsen så drabbar det mig givetvis hårt när vi tar några ordentliga kliv utför. En dag med tre procents nedgång gör ett tapp på 7 500 kronor för mig, samma dag som jag jobbar ihop 1 250 spänn brutto, sparar 500 kronor och säljer prylar för ca  2000.

Alltså, hur man än ser på det är det mycket pengar och den olustiga känslan finns givetvis där.

Då hjälper det att ha sett några nedgångar förut. Då hjälper det att ha sett alla YouTube-klipp med Warren Buffet. Då hjälper det att ha läst ”The intelligent investor”. Då hjälper det inte minst att ha gamla vinster i ryggen.

Nu ska jag fortsätta kolla på kärnvärdena och intjäningen i framförallt bolag jag redan äger och, om jag är tillräckligt modig, fortsätta köpa ju billigare det blir.

Min stora idol Miljonären hade flera månader då han gick back och kommentarsfältet fylldes av smädande förståsigpåare. Men han vågade investera när det var som mörkast och han kom ut som vinnare.

Jag tror dock inte att det är som mörkast nu, i så fall hade jag inte suttit med ett knökfullt sparkonto, men värderingen ser bra ut för många företag. I mitt stilla sinne hoppas jag till och med att det brakar nedåt i panik, så att man kan köpa kvalitetsföretag med en direktavkastning på kanske över 7-8%. Det är ju lättare om det rasar med 40% på två veckor eller så, då vet jag att jag skulle våga gå in med ett par hundringar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fabian
  Maj 22, 2012 @ 17:45:08

  Hej ! Vet inte om du känner till http://www.shareville.se men det är en sajt som syftar till att koppla ihop sparare med varandra på ett bra sätt.
  I sommar kommer vi att anordna en aktietävling – första pris 15.000 kr – skulle du vara intresserad av att vara med?

  Här kommer lite info:
  ’’Köp till sillen och sälj till kräftorna’’ Sommartävling 2012

  1. Var med i sommartävlingen
  Visa upp dig själv med bild/logga, beskrivning, länk

  2. Om du vill kan du skriva/länka till oss med text eller banner.
  Du får 20 kr per registrerad gratismedlem

  3. Just nu har vi en EM-kampanj som drar mycket intresse
  ’Bli medlem eller bjud in vänner så kan du vinna EM-Paket för två.’ Använd gärna den kampanjen för att driva trafik

  Hör gärna av dig om det är av intresse!

  Hälsar Fabian

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 23, 2012 @ 12:57:01

  Hej Fabian

  Aktiespekulation funkar inte för mig, så jag vill själv inte vara med.

  Däremot kan jag tänka mig att lägga upp en länk och få betalt. Just nu får ni ju reklam helt gratis, men det får gå.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: