Ursäkta uppdateringsfrekvensen

Jag blir, i likhet med många andra, besviken när bloggarna jag följer inte uppdateras kontinuerligt. Några lovar till och med stort och sätter vissa utmaningar eller påbörjar någon slags redovisning som ska kunna följas över tid, för att sedan inte höras av på månader.

Det är givetvis naturligt när det gäller bloggar som folk skriver för sitt höga nöjes skull, oftast helt obetalt. Men eftersom många ändå är ganska intressanta tycker jag att det är trist.

Jag hoppas att ni som följer min blogg uppskattar den pålitliga uppdateringstakten där det nästan aldrig går mer än två dagar mellan inläggen.

Precis som alla andra hobbybloggare har jag givetvis mindre och mer tid och lust att skriva emellanåt. Min lösning på det är att ha en stor buffert av inlägg och sätta publiceringsdatum i framtiden. Någon gång emellanåt publicerar jag direkt, om det är något aktuellt jag vill kommentera, men oftast är det inte tidskritiska inlägg. Jag kommenterar ju inte så ofta nyhetshändelser och jag dagshandlar aldrig på börsen.

Någon gång i framtiden kommer även denna blogg att dö. Jag har lovat en uppdateringsfrekvens av varannan dag fram till jag blir 40, eller åtminstone till jag når första miljonen, om det inträffar före. Efter det kommer jag antingen att fortsätta som förut eller göra något nytt löfte, till exempel att bara skriva månadsrapporter eller att bara skriva en gång i veckan.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Urban
  Maj 23, 2012 @ 09:44:24

  Vart tog inlägget vägen som handlade om vilka personer/grupper man kunde berätta hur mycket pengar man har? Och vilka grupper man skulle undvika att berätta det för, tex arbetskamrater?

  Svara

 2. Urban
  Maj 23, 2012 @ 09:45:17

  Du publicerade och sedan försvann det. Var det kontroversiellt på något sätt?

  Svara

 3. jobbochfirma
  Maj 23, 2012 @ 10:15:36

  Hej Urban

  Det kommer som ett eget inlägg senare.
  Det är inte särskilt kontroversiellt, men jag upptäckte att det inte hade något att göra med resten av inlägget, vilket redan var ganska långt. Jag råkade bara skriva allt på samma gång.

  Ibland går det någon månad mellan att jag skriver och publicerar ett inlägg, så det kan hända att jag vill ändra upplägg. Oftast läser jag ännu en gång igenom de inlägg som står på tur att publiceras, men ibland upptäcker jag inte det sånt förrän det ligger på webben.

  Svara

 4. Spartacus
  Maj 23, 2012 @ 20:24:51

  Nu blev ju jag jättenyfiken på det kommande inlägget! Säkert att det inte var ett PR trick? 😉

  Svara

 5. Fattiglappen
  Maj 23, 2012 @ 21:36:23

  Jag vet att vi hade en diskussion om detta för ett par månader sedan, jag håller helt och hållet med dig om att man ska uppdatera med en viss frekvens.

  Själv så går jag lite med svansen mellan bena när jag titta på hur många inlägg jag hade i mars, april..

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 30, 2012 @ 14:12:08

   Ja, tur att det finns RSS-läsare, annars hade jag raderat många bloggar ur min lista för länge sen.
   Lycka till i fortsättningen och skriv vare sig det går bra eller dåligt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: