En uppenbarelse

Jag har gjort mycket trädgårdsarbete i mina dagar då mina föräldrar har en stor trädgård och jag även har jobbat som trädgårdsarbetare på somrarna.

Jag har alltid gillar sånt arbete men nu när jag istället jobbar i min egen trädgård, vid sommarstugan, älskar jag det!

Det gäller nog för de flesta att det är roligare att jobba för sig själv än för någon annan, men denna känsla var så stark och så positiv att jag ändå måste trycka på det lite extra.

Och tur är väl det för en sommarstuga innebär väldigt mycket jobb, även om man försöker leja ut arbete till andra. Bara planering och arbetsledning är inte en nådig arbetsbelastning när man vill höja standarden en del.

I och med att jag fick ett väldigt bra pris så slipper jag även den gnagande känslan av risk och fallande priser. Jag är helt enkelt en nöjd sommarstugeägare.

Får inte glömma bort att det kommer att ha ganska stor negativ påverkan på min ekonomi kortsiktigt, eftersom utgifterna ökar, samtidigt som det troliga övervärdet inte kommer att räknas med i min förmögenhet. Stora investeringar i fastigheten, t.ex. utbyggnad, kommer jag att räkna upp värdet med samma summa, men löpande kostnader och småinköp kommer direkt att drabba privatekonomin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: