Månadsrapport, maj 2012

Första negativa månaden är ett faktum! Självklart är det börsen som har ställt till det, samtidigt som jag, i enlighet med min börsstrategi har investerat mer när värderingen har sjunkit.

Även om sommarstugeköpet inte är genomfört ännu så valde jag att sätta de nya lånpengarna på ”Investering i bostäder” istället för att ha det på ”Sparkonot”, även om det skulle vara mer sant just nu. Anledningen är att det skulle ge ett fult hack i kurvan för sparkonton.

För första gången är det väldigt svårt att sammanställa tillgångarna. Det beror på att jag nu har två banker, plus sparkontobanken. Det nya lånet och det faktum att pengarna ännu inte överförts till stugsäljaren ställer också till det.

Försäljningen i eget AB blev 27 000, vilket är lite bättre än förra året (23 000), och kvartalet ser väldigt bra ut. Medelomsättningen per månad är 24 000 för året, vilket är 30% upp.

Handelsbolaget hade en bra månad på 52 000, vilket är i linje med förra maj.

Den anpassade kurvan tog ett stort hopp nedåt, och indikerar nu att miljonen inte kommer att nås förrän vid årsskiftet. Med detta sätt att räkna blir det dock svårare och svårare att göra projektioner i takt med att jag blir mer och mer exponerad mot aktiemarknaden. 6 miljoner ska nås 2018-06-01.

Efter att ha läst ”The intelligent investor” så sålde jag alla fondandelar och bestämde mig för att lita på aktierna. Jag är ju ändå så diversifierad och har ett par investmentbolag så vad ska jag med en indexfond. Jag har också matat in 30 papp extra på aktiekontot, vilket tills vidare gick till att minska belåningen i depån.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. A
  Jun 01, 2012 @ 11:28:33

  Intressant läsning! Blir impad ifall du når 6 mil. 2018.
  Själv är jag 30 år, nådde precis 2 mil. Mitt mål är att runt 2022 nå 6-7 mil.(dollarmilj). Men du har andra förutsättningar med egna företag samt en fru med bra inkomst. Jag och min är vanliga knegare:) dessutom är hon inte särskilt riskbenägen, har ju iofs varit tur det, men till hösten blir det operation övertalning;).

  Hoppas du fortsätter uppdatera frekvent, du inspirerar!

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 01, 2012 @ 11:51:35

   Tack A!
   Det är du som imponerar! Att nå 2 mille som trettioårig knegare är inget annat än fantastiskt! Jag önskar att du hade en blogg eller åtminstone beskrev hur du gjorde.

   Vill du skriva ett gästinlägg?

   Angående mina framtida 6 miljoner så är det nog inte troligt att det blir verklighet. Mest för att jag har hög prioritet på att avveckla min anställning, högre än att bli ekonomiskt oberoende. Det innebär att jag slutar jobba när mina företag kan försörja mig, inte när mina passiva inkomster kan försörja mig (vilket ca 6 milj. skulle kunna).

   Min blivande fru har också som mål att sluta jobba, men det får nog dröja några år, hon har inga sidoinkomster och hon trivs dessutom ganska bra med sin karriär. Hennes ”förmögenhet” är inte inräknad i min.

   Oroa dig inte, jag kommer att uppdatera minst varannan dag tills jag blir 40.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: