Min fästmö är miljonär

Så hände det då. Min blivande fru har tagit sina nettotillgångar upp över en miljon kronor, varav 95% ligger på sparkonto.

Jag är glad för hennes skull och stolt över min del i det, att jag har hjälpt henne minska sina kostnader markant. Att hon har ökat sin nettoförmögenhet så snabbt de senaste månaderna har givetvis också väldigt mycket att göra med att hon bytte jobb och saftade på ordentligt på lönen.

Innan vi träffades levde hon ungefär som jag gjorde innan jag började med bloggen. Hon levde i tron om att hon var sparsam, men slösade i själva verket pengar på helt fel saker på grund av ointresse och dålig planering. Nu har hon gjort en budget och uppdaterar sina månadsrapporter, och känner på köpet mindre ekonomisk stress. Hon har inga problem att ”slösa” på det hon vill ha eftersom det är ett aktivt val och med i beräkningarna. Däremot rinner pengarna inte längre obemärkt mellan fingrarna.

Men detta innebär också att jag har förlorat ännu en tävling, den att komma först till miljonen! Men det är å andra sidan en tävling med flera vinnare.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Jun 03, 2012 @ 10:40:40

  Gå nu inte och bränn allt på en sommarstuga…

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 03, 2012 @ 15:17:00

   Sommarstugan köper vi, inte för att vi behöver den utan för att det är en bra investering. Ett underpris, välbehövlig upprustning med ROT, och ett framtidssäkert läge gör att det är en väldigt fin säkerhet.

   Någon kanske säger Kiyosaki bla bla bla! Men då vill jag svara att vi kommer att hyra ut den en del, så att vi åtminstone kan täcka det mesta av de fasta kostnaderna.

   Svara

 2. Frihetsinvesteringen
  Jun 03, 2012 @ 19:13:51

  Grattis ”blivande-fru-jobbochfirma”
  Blir det en ny strävan mot 2 miljoner nu eller hur ser framtidsplanen ut? (förutom sommarstugan då)

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 04, 2012 @ 11:20:47

   Jag säger tack i hennes ställe 🙂

   Vi strävar båda två mot ekonomiskt oberoende och efter att inte jobba för att vi måste, så det är fortfarande långt kvar, men nästa naturliga mål är väl rimligtvis 2 miljoner så varför inte.

   Kanske vi skulle ställa upp en gemensam redovisning och gemensamma mål, vår ekonomi kommer trots allt att vara väldigt nära kopplad i framtiden, men det är inget vi kommer att stressa fram. Vi är ju trots allt inte gifta ännu.

   Hur hon ska nå sin ekonomiska frihet är inte helt klart ännu, men i mina ögon är det nog bra att jobba på ett tag till, hon tjänar ju helt okej. Det blir väl värdeinvestering och ett mål att leva på utdelningar, vem vet.

   Eller också får hon försörja oss samtidigt som jag bygger vidare på mina pengamaskiner. Det är ju inte otroligt att mina företag kan försörja oss istället för att passiv inkomst ska göra det, åtminstone till en början.

   Jag kan dock inte föreslå en sådan lösning, det måste komma från henne.

   Svara

 3. Fattiglappen
  Jun 05, 2012 @ 17:26:10

  Grattis till frugan. Du skulle ha kommit överens med henne om en provision =)

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 18, 2012 @ 11:08:36

   Hehe, bra idé Fattiglappen!
   Om jag hade sagt att jag kunde hjälpa henne spara 100 000 extra om året skulle hon nog ha givit mig några procent…
   Men å andra sidan är vi ju ett team, så det gagnar mig att hon har lite i madrassen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: