Högsäsong och missnöjd sambo

Det är högsäsong i handelsbolaget och min partner är ute och far, så jag åker till firman nästan varje kväll efter jobbet.

Min fästmö jobbar och sliter, långa dagar och många resor. När hon är borta har jag ingen anledning att klaga, jag kan ju jobba med mina saker och jag har aldrig haft ont av lite ensamtid. Men fullt förståeligt är att det är trevligt att hänga lite när hon är hemma. Men det går tyvärr inte just nu.

Därför är hon lite missnöjd.

Men vad gör man? Försökte skynda mig bli klar innan hon gick och la sig igår, men när jag insåg att det inte gick stannade jag istället kvar till klockan 1 på natten för att det var lika bra att jobba på och kanske komma hem i tid en annan gång.

Jag är mer anpassningsbar än henne, men just nu är det inte ovanligt att jag måste jobba nästan all vaken tid på ett dygn.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Turben
  Jun 19, 2012 @ 09:12:02

  De tecknen ska man akta sig för. Hur förstående ens partner en påstår sig att vara finns naturligtvis en gräns för vad hon orkar med.
  Gör inga dyrbara misstag, lyssna på vad hon tänker och känner angående tidsbristen.

  Svara

 2. Lundaluppen
  Jun 19, 2012 @ 12:54:24

  Jag håller med Turben, när vardagen inte fungerar är man ute på hal is. Du blir nog tvungen att prioritera om snart så att det hänger ihop, annars riskerar du att mista henne.

  Svara

 3. jobbochfirma
  Jun 19, 2012 @ 13:28:28

  Att inte ha tillräckligt mycket fritid tillsammans är vi nog inte ensamma om så jag tycker inte att ni behöver överdriva. Men självklart är det något alla ska ha i åtanke.

  Sen är det ju inte bara jag som är orsaken, hon jobbar också väldigt mycket. Det är en kort högsäsong och jag måste möta den.

  Svara

  • turben
   Jun 26, 2012 @ 00:40:30

   Förstår hur du menar, men jämför inte ert förhållande med andras! Vad som funkar eller inte funkar för andra behöver inte funka för er.. säkert ingen ko på isen, men ha det i åtanke. Jag har gjort misstaget 2 gånger, de ville varken ha mig eller mina pengar till slut:-) jag är säker på att du vet vad du gör så ta inte detta fel.

   Svara

 4. besser1
  Jun 19, 2012 @ 16:54:17

  Fixa en lite blommor, en god middag och en flaska vin en vanlig vardagskväll så ligger du på plus minst 2 veckor till….:)
  Positiva överraskningar brukar fungera även i affärslivet, skapar lojala kunder…
  Besser

  Svara

 5. Hans
  Jun 19, 2012 @ 23:27:39

  Försök boka in en kväll i veckan som är ”helig” och bara er. Då kan ni äta middag, gå på bio eller vad ni nu vill göra. 😉
  I övrigt håller jag med dig. Lika bra att jobba till kl 1 ibland istället för att ”stressa” hem till kl 22-23 varje kväll. Förutsatt att detta är en ganska kort period och att du – och ni – kan ta igen det efteråt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 20, 2012 @ 11:20:02

   besser1 och Hans, klart goda råd!
   Jag har hört ungefär samma från en superentreprenör som funderade över att få livet att gå ihop. Jag ska verkligen avsätta en kväll i veckan för något speciellt.

   Svara

 6. minna
  Jun 20, 2012 @ 20:03:18

  oj oj oj vad detta är svårt! tro mig jag vet! men någonstans måste man också förstå att det är viktigt att kämpa när man har ett företag. Det är sååå viktigt att ens sambo förstår det. Är det högsäsong så är det högsäsong. Heligt!
  Min sambo fattade aldrig detta….blev för slitsamt tillslut….hoppas ni hittar en bra mellanväg!

  Svara

 7. Legendarisk
  Jun 20, 2012 @ 22:16:58

  Oj detta ämne är riktigt svårt. Företaget och affärerna måste vårdas men det måste ett förhållande också. Jag har kommit på mig själv flera gånger när jag är inne i mitt tyngsta arbets flow att man glömmer bort vardagen. Tror det är viktigt att leva här och nu ibland men man har ju perioder som du nu då affärerna kräver mycket tid också. Svårt läge, men kör som tidigare har sagt på en helig kväll där ni myser och bara är med varandra!

  Svara

 8. Ekonomitankar
  Jun 24, 2012 @ 18:46:37

  Så är det att vara egen företagare, sånt man får leva med. Och det tror jag hon förstår, men såklart om man vill tillbringa tid ihop är det likväl trist!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: