En citatbuffet

Jag ska göra som så många andra ekonomibloggare, jag ska citera Warren Buffet.

När jag känner att jag behöver lite stöd brukar jag titta på lite YouTubeklipp med honom, det funkar alltid.

Jag tror att jag kör detta som en återkommande grej, tar ett citat och filosoferar lite kring det. Här kommer det.

”Om jag kommer att vara en nettoköpare av hamburgare de kommande 10 åren vill jag att priset på hamburgare ska gå ner. Detsamma gäller om jag kommer att vara nettoköpare av aktier. ”

Detta skulle ha varit svårt för mig att förstå för tio år sedan. Visst ligger det något tryggt i detta? Ändå går det emot de tankar de flesta har haft som gått in i marknaden. Man vill ju köpa billigt och sälja dyrt, så då ter det sig självklart att man vill att en aktie ska rusa så fort man har köpt den. Sansar man sig lite, eller har varit med ett tag, så vet man dock att man bara kommer att göra sig olycklig om man försöker tajma bottnar eller toppar. Det går helt enkelt inte.

Om jag hittar ett bra, stabilt företag som jag tror på då vill jag ju inte bara smälla in den här månadens lön, då vill jag investera en väsentlig del av min inkomst ett tag framöver. Det som börjar gå upp för mig är att om det inte händer något med företaget, att det bara är en generell börsnedgång, så är det rea och en signal för mig att köpa mer.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Slut på pengar
    Jun 22, 2012 @ 09:41:03

    Glad midsommar

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: