Inget fel med jantelagen

Kanske en provocerande titel, jag vet hur folk älskar att hata jantelagen. Den har ju som syfte att klanka ner på de som tror att de är bättre än andra, visst, det är inte så roligt.

Men är det så himla farligt? Ibland tycker jag att det är mycket värre när det är tvärtom, att folk skryter, tar för sig och är självgoda. Jag har själv blivit anklagad för sånt här på bloggen, men jag hoppas att ni inser skillnaden mellan en anonym blogg och ett samtal i verkligheten. Jag skulle aldrig uttrycka i verkligheten som på bloggen, men jag tror att det finns en kvalitet i att vara ocensurerad här.

I verkligheten tycker jag dock inte att det finns någon större mening med att framhålla sig själv i tid och otid. Handlingar talar högre än ord och det är alltid starkare att visa andra vad man är bra på istället för att säga det.

Så tro inte att du är bättre än andra, för alla människor är lika mycket värda och människor är bra på olika saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: