Fail på frilansare

Det blev många kommentarer på mitt inlägg om att hyra in frilansare.
https://jobbochfirma.com/2012/08/09/hyra-programmerare/

Det gick tyvärr inte särskilt bra för mig och jag lärde mig bland annat följande:

 • Även om vissa företag och programmerare är snabba att svara betyder det inte att de egentligen är intresserade eller kommer att upprätthålla kontakten.
 • Gör förarbetet ordentligt och skriv exakta beskrivningar för nedbrutna uppgifter.
 • Ge samma uppgift till tre olika frilansare och se vem som sköter det bäst.

Äh, skit i mina punkter förresten, jag har ju ännu inte fått något att funka riktigt. Läs istället igenom kapitlet om detta i ”4 hour work week”. Jag ska göra det igen och prova ordentligt, jag vet att det finns en fantastisk potential i detta.

Mitt test var en chansning då jag bara var beredd att lägga ett par timmar på att utforma uppgiften och annonsen. Det räckte inte och jag måste avsätta mer tid nästa gång.

Mitt mål är att hitta ett företag med några anställda som jag litar på och som jag kan använda för de flesta programmeringsuppgifterna, så att jag slipper hitta nya varje gång.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Tobbe
  Aug 17, 2012 @ 23:22:52

  Har själv hyrt in från freelancer ett par gånger då jag inte haft tid att programmera sakerna själv. Kan konstatera det du själv skriver att om man inte skriver i princip i detalj vad de ska göra så kommer det inte bli rätt. Vilket är lite ledsamt…

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 18, 2012 @ 22:38:59

   Ja, jag önskar att man kunde hitta något geni som gör mer än man förväntar sig och kommer med egna idéer. Jag är ganska flexibel i hur det kan se ut, bara det blir bra.

   Svara

 2. Rationellt
  Aug 18, 2012 @ 00:02:14

  Tore skriver lite intressant i ämnet..

  http://www.torefriskopp.se/index.php?s=frilans

  Svara

 3. Legendarisk
  Aug 18, 2012 @ 12:34:26

  Verkar vara riktigt svårt detta. Jag menar i mitt huve så har jag ju en klar bild över hur slutprodukten ska bli men som ni säger, för att någon annan ska hamna där så krävs det nog en riktigt gedigen beskrivning.

  Svara

 4. Provide iT
  Aug 18, 2012 @ 14:38:22

  Hej! Jag driver ett IT-konsultbolag med flera duktiga webbutvecklare. Vi har kompetens inom de flesta cms-verktygen som bland annat populära Magento. Dessutom har vi väldigt humana priser för E-handel. Om du är intresserad får du gärna skicka ett mail, så kan vi visa våra referenser.

  Svara

 5. DxTrader
  Sep 17, 2012 @ 11:14:26

  Jag både känner många som har anlitat och har även själv anlitat frilansare via webben. Kan säga att det är oerhört svårt att få en riktigt bra programmerare, 1 på 100 kanske, och eftersom jag är programmerare själv kan jag lätt granska koden och se hur kvaliteten är.

  Det vanligaste är att man får en dålig kille där det krävs att man skickar tillbaka det 10ggr innan det blir rätt och även då måste man själv hacka lite i koden för att fixa småsaker. Det ovanliga är att man hittar en riktigt bra person men då gäller det att ”binda upp” denna personen direkt. Man föreslår helt enkelt ett längre avtal så att man har tillgång till den personen när man behöver. De flesta bra programmerarna blir uppbundna på detta sättet. De kvalificerade personerna kostar självklart mycket mer än de billigaste men resultatet är helt klart värt det.

  Håller även med om att specen aldrig kan bli för detaljerad.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: