Går emot ett nytt rekord

Det finns inte mycket annat i min vardag som jag gillar mer än att få en beställning i mitt eget AB. När det singlar in ett mejl knyter jag alltid näven och drömmer en kort stund om att denna verksamhet ska försörja mig.

Ännu bättre är det när det går så bra en månad att jag sätter ett nytt försäljningsrekord. Det har hänt 12 gånger på 4,5 år, naturligtvis oftare i början. Nu är det ett år sedan jag satte rekord senast.

Att sätta rekord är gott av två anledningar. Dels den mer uppenbara, att det kommit in mycket pengar, men viktigare i längden är att med varje ökning så ökar även potentialen i mitt företag, åtmistone den upplevda potentialen. Det är ju givetvis så att om jag kan sätta ett nytt rekord så visar det att taket ännu inte är nått. Kul också att det inte är säsongsbestämt, ett nytt rekord kan komma nästan när som helst på året (utom i juni/juli verkar det som).

Jag projicerar hela tiden försäljningen för innestående månad för att se vad det kan tänkas landa på. Är det många order tidigt i månaden ser det givetvis överdrivet bra ut. Nu ser det dock bättre ut än någonsin, då månaden pekar på 48 000, skyhögt över rekordet som sattes förra augusti (32 000). Projektionen för året hamnar på 310 000, vilket gör 40% ökning från 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: