Levnadspartner, ny kategori

Jag ska ju gifta mig och har därför kommit på massor med saker att skriva om, som har med privatekonomi att göra. Därav har jag också skapat en ny kategori, i vilken massor av gamla inlägg också borde ingå, men det får bli ett senare projekt.

Jag har försökt förklara det på jobbet och för vänner, men jag är inte säker på att budskapet gått fram riktigt, men min poäng är att äktenskapet är det viktigaste ekonomiska kontrakt du ingår. Det känslomässiga kontraktet är i mina ögon ännu större om man skaffar barn ihop och även ganska stort om man köper en gemensam bostad.

Folk blir lite frågande och kanske lite upprörda, men för mig är det tydligt att äktenskapet är just ett starkt kontrakt, som inte ska få döljas i ett romantiskt skimmer eller vackra löften.

Sen får man självklart vara romantisk och gärna koppla ihop det med bröllopet, men bara så att man vet vad som är hårda fakta och vad som är kärleksgull.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. V
  Aug 19, 2012 @ 22:50:11

  Jag håller med dig om vikten av ett äktenskap,
  men den frambringande faktorn är sällan av ekonomisk karaktär.
  Åtminstone exklusive golddiggers. Jag är för den känslomässiga och bandet äktenskapet ger och att man ämnar leva livet ut. Lite mer än att bara ha DTR, (define the relationship). Men visst den ekonomiska biten ska inte förnimmas.

  Fortsatt gott bloggande,
  V

  Svara

 2. Lundaluppen
  Aug 20, 2012 @ 19:23:59

  Ett stort grattis!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: