All inclusive – bröllop

Jag är en lycklig blivande make. Min blivande maka vill inte ha ett stort bröllop, med allt vad det innebär med planering och kostnader. Det är som bekant helt galet hur mycket pengar folk lägger på bröllop.

Först hade vi tänkt gifta oss i smyg, vilket hade passat mig perfekt. Men kvinnan ville utöka till familjen, så självklart fick det bli så. Med den hektiska sommaren vi har haft så blev det ändå ganska mycket planerande och kostnader, men ändå helt okej i sammanhanget.

Vi bestämde oss för att inte bara bjuda hit hennes utlandsboende familj, utan även betala för deras resa och uppehälle här. Jag är ju sparsam, men det var inga problem för mig att betala för att hennes fattiga familj kommer över. Jag kommer ju undan ett dyrt bröllop och det är inte särskilt mycket pengar det handlar om.

Själva bröllopet blir borgerligt, men på ett ganska fint ställe, om än billigt. Lunch och middag bjuder vi på, men bara en av dem på restaurang, vilket kommer att landa på ca 6 000. Det blir vanlig á la carte, bröllopsmenyn var för konstig.

Total kostnad för själva bröllopet blir ca. 12 000, plus resa och uppehälle för gästerna, ca 8 000, allstå 20 lax sammanlagt, inte illa.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. V
  Aug 22, 2012 @ 16:15:37

  Verkar vara ett kap ; )
  Stort Grattis! Önskar er all lycka!
  /V

  Svara

 2. Gustav
  Aug 23, 2012 @ 21:35:01

  Glöm inte kostnaderna för kläderna, ringarna och alla förberedelser. Tickar lätt på, även om du slipper kostnaden för lokal och stort sällskap!! Stort grattis!!

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 23, 2012 @ 21:51:42

   Ringarna samma som vid förlovningen (som jag tidigare har berättat om är av silver, vilket vi kallar vitt guld till de som frågar).
   Jag använde en gammal kostym och köpte en ny skjorta och slips för 500.
   Mer än så tickade det inte denna gång 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: