Apati och skam

Jag har en granne som är väldigt duktig på den han gör och en bra och trevlig människa.

För drygt ett år sedan hade vi ett möte om att möjligen starta ett projekt ihop. Jag hade säljkanalerna och det tekniska kunnandet och han hade expertisen inom området för produkten.

Tiden gick och vi hade antagligen för mycket att göra bägge två, men han hade lånat några produkter som han skulle använda och kanske sälja på sitt jobb. Jag tyckte det var lite genant att trycka på om detta, han skulle väl göra någon avräkning eller lämna tillbaka dem när det var läge tänkte jag, men jag var också lite tveksam eftersom jag kanske skulle ha tagit tag i vårt fortsatta projekt ihop.

Plötsligt för ett halvår sedan kommer han förbi och ska snabbt som attan ha en produkt till en kund. Visst, han får den, inga problem. Men sen är det tydligen radioskugga när jag försöker ta betalt. Killen svarar inte på meddelanden på flera månader och jag ser honom ibland på håll, men han låtsas inte om mig.

Idag sprang jag på honom och han var lika trevlig som vanligt. Ingen släkting som dött eller nåt sånt, och han hade tydligen fått mina meddelanden för han bad så mycket om ursäkt och bad mig fakturera honom.

Trevligt att vi inte behövde bli ovänner eller måste försöka undvika varandra, men jag är ju självklart lite tveksam till gemensamma projekt efter detta.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Per Penning
  Aug 23, 2012 @ 09:24:25

  Svårt med trevliga människor som inte går att lita på. :/

  Svara

 2. Utdelningar
  Aug 24, 2012 @ 06:26:52

  Finns alltid en orsak till varför folk beter sig som det gör. Om det är en personligshetsdrag eller något annat som fick din granne att bete sig som han gjorde kommer nog framtiden utvisa.

  Svara

 3. minna
  Aug 24, 2012 @ 17:25:06

  usch vad jobbigt! Jag skulle inte ha några projekt med den grannen!

  Svara

 4. jobbochfirma
  Aug 24, 2012 @ 17:31:24

  Han är säkert bara lite disträ, men det kan ju också göra att man inte vill ha affärer med honom. Ond är han nog inte.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: