Månadsrapport, augusti 2012

Röran är stor just nu eftersom det varit mer semester, giftemål och stora upparbetade skulder på kreditkortet (såna som betalas efter ett tag, utan ränta). Det kan alltså skilja lite mot verkligheten, men det gör inte så mycket, jag har ändå koll på mina utgifter, som inte styrs av hur mycket pengar jag har för tillfället.

Sparandet är ändå tillbaka där det ska vara, 15 000, men jag låter det stå kvar på kontot för att jag kan behöva dem. Jag får sätta in 30 nästa månad istället.

Försäljningen i eget AB var fantastisk, och jag slog äntligen det årsgamla rekordet med råge. 42 705 lyder det nya rekordet, vilket är 32% upp från förra årets augusti. Snittet ligger nu på drygt 25 och jag har börjar hoppas att jag aldrig mer ska ha en månad under 20. Det var inte länge sedan jag knappt vågade hoppas att jag inte skulle ha någon mer månad under 10.

HB nådde bara 17 500, vilket är ner 2 500 från motsvarande månad förra året.

Den anpassade kurvan indikerar nu att miljonen nås först februari 2013, men esset i rockärmen är utdelningen från eget AB, som jag tänkte fixa i december och möjligen kan ha lite inverkan. 6 miljoner ska nås 2018-08-01.

Har köpt några aktier (Billerud och Ratos) denna månad, men värdet på de befintliga har sjunkt ca. 15 000, vilket ger en total på knappt 339 000.

Eget kapital steg med ca 20 lapp och landade på ca 867.

Jag hade förresten sett fel på antalet aktier i akteprogrammet så de två senaste månaderna var lägre än redovisat, och ökningen denna månad ser större ut än den skulle varit om man jämför med den senast publicerade rapporten.

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Frihetsinvesteringen
  Sep 01, 2012 @ 11:20:03

  Man får gratulera, det verkar som att det riktigt håller på att ta fart med dina firmor. Har du någon gräns där du har bestämt dig för att sluta jobba?

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 01, 2012 @ 15:28:48

   Tack!
   Nej, ingen absolut gräns avseende omsättning eller arbetsbelastning, men jag känner redan nu att arbetsbelastningen under högsäsong var lite högre än jag klarade av. Dock är inte vinsten tillräcklig ännu för att försörja mig.

   Jag skrev på bloggen att jag skulle säga upp mig till årsskiftet, men det blir inte av, jag har lite andra planer, mer om det senare.

   Svara

 2. v
  Sep 01, 2012 @ 13:34:48

  Depå kontant, är det belåningen i aktieportföljen?
  Sponatant gissar jag på azanzas superlånet med ca 2% ränta
  Och att du istället sparar dem med ca 3% ränta?
  mvh
  V

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 01, 2012 @ 15:38:14

   Det stämmer, jag bryr mig inte om att vänta på att pengar ska föras över till rätt konto innan jag köper aktier. Jag köper det jag vill ha och för över pengar i efterhand. Om jag har lite lån på akterna betyder det inte att jag är ute efter hävstång, bara att jag utnyttjar superlånet samtidigt som jag har hyfsad sparränta, precis som du gissar.

   Svara

 3. Legendarisk
  Sep 02, 2012 @ 21:12:37

  Snyggt med rekordet i ABt där! Ser verkligen ut som det har tagit fart på riktigt med dina firmor. Ska bli kul att se hur du tänkt göra med jobb och allt framöver 🙂

  ha det fint
  /Legendarisk

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 02, 2012 @ 21:39:27

   Nja, det lönsamma och lättjobbade ABt går bra, men HB är det lite värre med. Där blir det definitivt mindre omsättning i år, inte alls bra.

   Jobbavvecklingen blir som sagt inte till årsskiftet, men det finns nya planer.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: