Råd för stuguthyrning

Jag känner så många människor som blir bittra och tappar tron på människor när de ger sig in på uthyrning och andra affärer där de ibland är utlämnade till andra människors hederlighet. Jag har varit och krälat i det träsket, men inser att de flesta människor vill vara goda, men känner att de ändå måste utnyttja en chans som kommer deras väg, även om det är mindre hedervärt.

Lösningen är, som för så mycket annat, att skapa ett system som gör att människor inte lockas att trilskas och fuska. Mina problem i sommar har alltså berott på min egen slapphet och blåögdhet, det tänker jag ändra på.

  • Vill du helt slippa huvudvärk och småfix ska du anlita en stugförmedlare. Du ger då givetvis också bort en del av kakan, men det kan det vara värt.
  • Acceptera inga ”bokningar” utan deposition. Folk som är hur trevliga som helst när de bokar är också väldigt trevliga när de avbokar. Kostar det dem inte något kommer de inte att ha något problem att avboka dagen innan ankomst. Ta en så stor deposition att du inte kommer att svära om de skulle avboka dagen innan.
  • Ge dem ett bra erbjudande att köpa städning. Det är mycket värt för dig att slippa kolla och tjata för att städningen är undermålig. Bättre då att de betalar en liten slant och du kan använda RUT för att få det proffsigt städat.
  • Gör beskrivningen så exakt som möjligt från början, du vill inte ha en massa gnäll att det inte överensstämde med ”broschyren”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: