Ett stort och dyrt projekt

Många drömmer om ett stort häftigt bröllop, och visst ska folk få ha det om de tycker att det är roligt.

Jag tycker som bekant inte att stora bröllop är särskilt roligt.

En nackdel folk brukar nämna är att det kostar så snuskigt mycket. En budget på 100′-250′ är nog inte ovanligt. Men när man pratar om investeringar brukar man ju också tänka på alternativinvesteringar, alltså vad kunde man ha använt resurserna till om de inte gick in i just denna investering.

I detta fall tänker jag på vilket stort projekt det är att planera ett bröllop. Tänk om man tog alla de pengarna och alla de timmar man lade ner, och istället startade en verksamhet eller byggde en flygel, vilka bestående värden man då skulle kunna skapa.

Bara vårt lilla bröllop tog en hel del tid i anspråk, vilket jag givetvis hade kunnat använda till att utveckla mina ständigt underuppmärksammade firmor. Jag är ändå nöjd med hur det blev.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Hilding
  Sep 05, 2012 @ 18:52:40

  Vill börja med att berömma din blogg! Hittade den bara för ett par dagar sedan och har läst i flera timmar.
  Jag har en helt off topic kommentar.

  Du har aldrig tagit upp ämnet att flytta till ett billigare land där din framtida passiva inkomst blir mer värd. Hitta ett land där köpkraften tex blir 3 dubblad skulle innebära att du når ditt mål mycket snabbare. Hade varit intressant om du tog upp ämnet. (Filippinerna ligger bra till värdemässigt)

  Vad är din åsikt?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Sep 06, 2012 @ 11:19:54

  Tack Hilding!

  Nej, jag har inte gjort det, mest av personliga skäl kanske, eller också har jag inte tänkt på det…
  Jag är hemkär och gillar att ha släkt och familj omkring mig, men samtidigt kan jag bo och leva var som helst. Frugan är ju inte från Sverige och har levt i olika delar av världen, så det skulle ju kunna bli aktuellt.

  Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att jag måste undersöka den möjligheten, för som sagt kan det ha stor inverkan på levnadskostnaderna.

  Samtidigt vill jag påpeka att jag definitivt siktar på att min passiva inkomst är så stor så att jag klarar mig bra i Sverige, inte att jag klarar mig bra i Thailand.

  Men jag och min fru älskar verkligen Sverige.

  Svara

 3. Hilding
  Sep 06, 2012 @ 15:50:05

  Jag förstår. Kanske en kombination med sommarstugan i Sverige som tillhåll när ni är i Sverige under sommarhalvåret?
  Ert husköp blir också väldigt mycket billigare i rätt land.
  I vilket fall som helst tack för mycket bra läsning!

  Svara

 4. jobbochfirma
  Sep 06, 2012 @ 16:02:33

  Det värmer!
  Tack för tipset, jag kommer nog att skriva ett inlägg om det framöver.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: