Bröllopet nästan break-even

Jag gillar inte presenter och jag tycker att det är särskilt pinibelt när folk ger pengar till mig som vuxen människa.

Jag gillar pengar, det vet ni ju, men ingen ska behöva ge mig pengar bara för att jag går och gifter mig. Särskilt inte de som inte blev bjudna på fest.

Å andra sidan ogillar jag att få saker ännu mer än att få pengar. Kanske är det ett evigt skyfflande av presenter som håller världsekonomin igång, men jag har ändå svårt att se meningen med detta. Om det är valet så tar jag hellre pengar. Helst såg jag att folk ser till att bjuda tillbaka på fest lite oftare istället.

Hur som helst så var det inga av mina vänner eller släktingar som gav pengar. Familjen och någon släkting gav en liten present, men det var värt en tusenlapp på sin höjd, från mor och far.

Min frus sida däremot gav frikostigt. Hon påpekade dessa, troligen kulturella skillnader, men utan att döma eller så. Som jag tidigare berättat kommer hon inte från en rik familj, men hennes far har det numera troligen ganska bra ställt och hon har några vänner med höga inkomster.

Vi har nu fått en massa fina saker skickade (dyrt) från utlandet och dessutom fått en liten packe pengar. 5 lax från svärfar, 2 från svärmormor, 2 från en vän (!) och en från en annan, blir tillsammans 10 loppor och gör att bröllopet nästan går ihop.

Men som sagt, det är mer skamset jag rapporterar detta, och med viss fasa jag blickar mot att jag i framtiden måste vara med och betala för galenskapen när andra ska firas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: