JoF köper en webbutik

En släktings vän driver en liten webbshopp men ska flytta och vill sälja. Det är helt okänt territorium för mig att försöka värdera och köpa ett annat företag, men det känns samtidigt väldigt lockande eftersom jag redan gör ungefär samma sak, men vill kunna försörja mig på det.

Butiken har en omsättning på ungefär 750 000, alltså ungefär samma som mitt HB. Priset hamnar troligen på ca 300′

Främmande och skrämmande, men det är dags att satsa lite!

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Sep 11, 2012 @ 11:58:35

  Spännande.
  hur ser lönsamheten ut samt plockas det ut någon lön?
  Ser du möjlighet till att öka den befintliga verksamheten?

  Har själv inte dragit igång någon näthandel ännu, men har planer på det så fort jag kan dra ner lite på tiden för mina ”ordinarie verksamheter”. Tycker därför det är extra intressant att läsa om dina verksamheter.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 11, 2012 @ 12:06:57

   Det kommer fler inlägg om detta. Det kanske till och med kommer att dominera bloggen närmaste halvåret.

   Lycka till med dina projekt! Webbdesignen ser riktigt bra ut!
   Mitt råd är att dra igång näthandeln innan du har tid. Tiden skapar du om du märker att det lönar sig i pengar och lust.

   Svara

 2. Elsa Gunnarsson
  Sep 11, 2012 @ 15:45:21

  Lycka till med webbshopen! Vet inte hur mycket kunskap du har om webbshop men jag har ett tips. Jag var förra året i Thailand där träffade jag Marlena som i sommar tillsammans med Anton Johansson på Headler haft en starta eget kurs. De ska starta en ny starta eget kurs nu i höst. Kursten vänder sig både till den startar ebutik och bloggare så man behöver bara läsa det som är av intresse. Kursen är gratis och det går bra att registera sig på
  http://startitup.se/registrera-dig/
  Jag har följt kursen men har inte kunnat bestämma mig får om jag ska satsa på film, något ålders relaterat eller fortsätta och blogga om ekonomi, företagande eller semesterresor

  Svara

 3. UTdelningar
  Sep 12, 2012 @ 06:01:09

  Spännande!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: