Äktenskapsförord

Eftersom jag och min fru pratar mycket ekonomi så har vi givetvis funderat och diskuterat lite om äktenskapsförord och till och med testamente.

Men eftersom vi har ungefär samma nettoförmögenhet så kände vi att det inte fanns någon mening med ett äktenskapsförord, och när jag hade förklarat de svenska arvsreglerna i stort så behövdes det inte heller något speciellt i ett testamente när vi väl har gift oss.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. DxTrader
  Sep 15, 2012 @ 10:29:52

  Jag har äktenskapsförord som separerar alla tillgångar innan vi gifte oss. Sedan har jag även testamente som säger att min fru får ärva allting. Även om reglerna redan är sådana och de troligtvis aldrig kommer ändras så varför inte helgardera mot alla scenarios (som att flytta utomlands? skulle tro att arvsrätten gäller oavsett men har inte kollat upp det). Det finns som jag ser det inget negativt med att upprätta ett testamente. Det positiva är att man kan inkludera flera personer som kan få ”minnesgåvor”. Kanske lite tidigt att fundera på detta nu men om man ex. har barnbarn/ andra släktingar eller nära vänner som man vet är förtjusta i något speciellt föremål som har sentimentalt värde för dem.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Sep 16, 2012 @ 14:40:33

  Jag är inte på något sätt emot att skriva testamente, det bör alla göra. Jag säger bara att det inte är bråttom för oss att göra det ur ett ekonomiskt perspektiv.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: