Det gör äntligen skillnad

Jag har alltså haft eget företag sedan 2005. Från början visste jag inte ens vad jag skulle ha för verksamhet, så jag provade på lite olika saker vilket bland annat ledde till en liten webbshopp som jag pysslat med sedan 2007.

Ända sedan min trevande start har jag varit helt införstådd med att anledningen till att jag har ett företag är för lära mig, plus att utnyttja företagandet till att göra en del saker till en betydligt mindre kostnad. Jag har dock inte sett det som något som skulle inbringa pengar i brådrasket. Att göra avdrag för mobiltelefon, datorer, internet, fackböcker har varit belöning i sig självt.

Från 2010 har försäljningen varit över hundra tusen kronor och jag har fått pumpa in pengarna i ett större lager för att inte göra vinst.

Nu har jag kommit till den punkt där företaget kommer att göra en icke försumbar årsvinst, vilket som väl är sammanfaller med att det är första året som företaget är ett AB. Jag kan alltså om jag vill ta ut vinsten i utdelning, utan att det blir någon galet hög skatt på det.

Hur mycket det blir återstår att se, men före bolagsskatt kan det bli över hundra tusen. Det kommer alltså att göra skillnad för min privatekonomi.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Sep 19, 2012 @ 10:34:44

  Vilken härlig milstolpe!
  Skulle vara riktigt intressant att få se din/dina webbutiker, så om du känner för det får du gärna maila över en länk till en trogen bloggföljare :-).

  Har dock förståelse för din ståndpunkt angående anonymitet.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 19, 2012 @ 19:29:11

   Mm, bloggen bygger på att jag kan berätta detaljerat och oblygt på ett sätt som skulle vara jobbigt om jag var känd. Jag hoppas att ni uppskattar fördelarna med det.

   Svara

 2. Anna
  Sep 19, 2012 @ 20:38:12

  Härligt att det börjar bli pay back time! Hårt jobb ska löna sig 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 19, 2012 @ 22:16:51

   Ja, hårt jobb ska löna sig men ibland har man tur också!
   Jag tänkte just tillbaka på hur denna verksamhet har utvecklat sig och jag kom på att även om det på pappret inte riktigt lönat sig förrän nu så har det varit roligt och trevligt hela vägen. Det är helt ärligt ett företag som har givit mig energi.

   HB har varit mer upp och ner. Det har varit mycket mer slit och det har inte ens börjat betala tillbaka ännu.

   Svara

 3. Legendarisk
  Sep 19, 2012 @ 20:55:49

  Härligt JoF! Måste kännas riktigt fint. Har du några planer för vart dessa tussingar ska jobba åt dig sen? 🙂

  Ha det
  /Fredrik

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 19, 2012 @ 22:35:55

   Tänkte på detta också, precis för några minuter sedan, vilket sammanträffande!
   Kom fram till att även om jag skulle kunna se dessa pengar som ”bonus” och blåsa in dem i nåt förhoppningsbolag på börsen… så tänkte jag sedan att alla pengar är lika mycket värda i min lilla ekonomi just nu. Det betyder att de bara kommer att ligga och vänta på nästa möjlighet som dyker upp, vara månne det börsen (vid nästa stora fall), renovering, köpa ett företag, köpa en uthyrningsenhet eller nåt annat.

   Svara

   • jobbochfirma
    Sep 19, 2012 @ 22:42:46

    Jag har också fått härliga kvitton på att det kan vara väldigt smidigt att vara likvid när chanser dyker upp.
    På så sätt köpte vi en sommarstuga kontant och det kommer snart ett inlägg om andra saker som inte hade gått att gjort annars.
    Warren Buffet kommer alltid att ha minst 10 miljarder i likvida medel. Jag får nog skruva ned mitt golv till 200 000 eller så, men det är ungefär vad jag tror att jag behöver ha för att kunna hoppa på fina möjligheter.

 4. Hans
  Sep 19, 2012 @ 22:16:06

  Kul!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: