Min pappas besvikna min

Så fort jag funderar på att köpa den nya webbshoppen kan jag inte låta bli att se min pappas chockade och besvikna min för ögonen. Han har aldrig köpt något företag och är inte riskbenägen, så han har nog lite svårt att sätta sig in i det, men hans initiala känsla är alltid att det nog inte är något för mig att hålla på med.

Därför tänkte jag först undanhålla honom den nyheten tills allt var klart, men efter att ha talat med brorsan och jag dragit mig till minnes att far har varit informerad om alla större ekonomiska val jag har gjort i livet, så bestämde jag mig för att ringa honom och berätta om mina planer.

Det gick ganska bra. Han sa mest ”jaha” och ”oj”, samt efter ett tag ”vad vill du att jag ska säga?”. Men jag hörde honom nog skina upp lite när jag sa att han inte behövde säga något, bara att jag ville berätta det innan jag gjorde det, eftersom jag alltid har berättat mina ekonomiska förehavanden för honom.

Det blev lite ”ja, du vet väl vad du gör” och ”du har ju pengar i alla fall”, innan han kom med det handfastaste rådet, ”om du inte behöver låna till det är ju risken i alla fall begränsad”.

Man skulle ju kunna hävda att jag indirekt lånar till det i och med att jag inte är helt skuldfri, men jag har ju inte tagit ut något nytt lån för att göra det och det finns gott om luft i budgeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: