Kiyosakis grundregler

För en privatperson som vill skaffa sig ett bättre ekonomiskt liv har Robert ”Rich dad poor dad” Kiyosaki satt upp tre grundregler.

 1. Starta ett företag, en verksamhet på fritiden.
 2. Se över din skatt. Det finns alltid något du kan göra för att se till att du inte betalar onödigt mycket skatt.
 3. Investera den extra inkomsten i riktiga tillgångar (som ger intäkter).

Roberts bok var ju en av sakerna som fick mig att börja spara och investera på riktigt, men jag har inte haft dessa punkter i mitt medvetande. Nu när jag ser tillbaka på de senaste åren är detta precis vad jag har gjort, vilket känns bra. Troligen har jag haft det i bakhuvudet hela tiden, och det är ju inte bara Kiyosaki som säger detta, jag får ju hjälp och motivation från kommentarer och andra bloggare också.

 1. Startade enskild firma 2005, utan att veta vad jag skulle göra, vilket ledde till ett partnerskap och ett HB 2008. Spin-off på originalfirman blev AB 2012 och HB blir AB 2013. Dessutom nytt AB 2012 tillsammans med frugan, vilket nu äger en webbshopp.
 2. Jag har fått in gamla avdrag, satt vissa kostnader på företagen och använt vinster i företagen för expansion istället för konsumtion.
 3. Köpt ett företag, aktier och en sommarstuga för uthyrning.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Sep 25, 2012 @ 11:49:25

  Självklart ska man inte försumma skattekostnaden, men jag tycker nog inte att den frågan är tillräckligt viktig för en sådan lista.

  Sedan tror jag generellt att en verksamhet på heltid är en snabbare väg, men visst, fritiden får väl duga i brist på annat. Man kan ofta starta med mindre kapital den vägen.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: