Mitt viktigaste mejl

Jag slängde iväg det som om det var ett skojmejl till en kompis, men det är egentligen det viktigaste mejlet jag skickat på ett bra tag.

Jag lade just ett bud på ett företag, en inkråmsaffär på en nätbutik, på 400 000 kronor. Jag prutade 100 000 på det begärda priset, med det bottnade också i att allt inte riktigt var så bra som ägaren först trodde.

Jag ser risk och potential i denna butik, men framförallt ser jag samarbetsfördelar med mina existerande företag, och jag ser ett sätt att köpa lite mer intäkter genom företagandet. Faktiskt så mycket att jag, om denna affär blir av, kan leva helt på intäkterna från företagen.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Sep 27, 2012 @ 10:39:45

  Ny milstolpe 🙂 (om köpet nu blir av).
  Oavsätt vilket kommer det att bli kul att följa din blogg under tiden som du bygger upp ditt lilla imperium.

  Svara

 2. Legendarisk
  Sep 27, 2012 @ 22:30:14

  Kommer du ”ta klivet” från ditt jobb om affären går hem? 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 27, 2012 @ 22:35:52

   Planen är att jag ska automatisera det nya företaget istället för att jobba där själv. Jag har en vän som gärna vill jobba där och kan tänka sig att fakturera per timme.

   Svara

 3. Frihetsinvesteringen
  Sep 29, 2012 @ 11:48:04

  Grattis, det är så kul när det går framåt för ens bloggrannar. Jag ser fram emot uppdateringarna om hur det går för dig och dina företag. Snart kan du väl sluta på jobbet =))

  Svara

 4. Rickard
  Okt 22, 2012 @ 22:32:47

  Hur hittade du butiken?

  Svara

 5. Oskar
  Okt 23, 2012 @ 19:25:33

  Har själv hittat några intressant webbutiker som jag funderar att lägga bud på. Skulle vara intressant att se hur du räknade ut vad webbutiken du köpte var värt enligt dig. Kanske tom skulle kunna bli en intressant bloggpost om hur man värdera en webbutik.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 24, 2012 @ 16:36:15

   Ja, jag undrar om jag inte redan har skrivit ett sånt inlägg, i så fall kommer det snart. Annars ska jag komma ihåg att skriva ett.

   Kortfattat är det omöjligt, eller åtminstone är det 20 saker som måste räknas in, vilka egentlien inte kan sättas ett hårt värde på.

   Ta fram reella värden först, lager, inventarier och sånt. Sedan kan du ta någon multipel av årsvinsten för att få resten av värdet.
   hög tillväxt – ökar värderingen
   lång historik – ökar värdering
   bra varumärke – ökar värderingen
   lättunderhållet – ökar värderingen

   Vi fick butiken för lite drygt en årsvinst (utan lönekostnader) men det anser jag vara billigt. Jag skulle aldrig sälja mitt eget AB för en årsvinst.

   Svara

 6. Oskar
  Okt 26, 2012 @ 21:47:16

  Ser fram emot ett inlägg kring det ämnet.

  En fundering jag har är hur man ska värdera lagret, tycker det är dyrt för mig som köpare att betala hela inköpspriset för det. Någon åsikt om det?

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 26, 2012 @ 22:00:42

   Jag betalade hela inköpspriset, men det beror lite på vilken typ av lager det är. Kläder och annat kan ju gå ur mode och en massa saker kan ha kort datum.
   Själv var jag ganska glad över att inte behöva köpa in allt själv. Men man måste kolla efter lite så att det inte ligger ett stort upplag av nåt osäljbart, då måste man pruta.

   Vi hade valet att ta allt till inköpspris eller låta dem rea ut allt först.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: