Vi har köpt kassaflöde

Jag och min fru hade faktiskt 400 000 liggande. Det var pengar som vi inte var bekväma att pumpa in på börsen, men inte heller ville betala av lånen med. Istället låg de på sparkontot och gav drygt 3% ränta. 12 000 per år före skatt är ju helt okej för ett sparkonto, men det bygger ingen förmögenhet på några få år.

När nu möjligheten med nya webbutiken dök upp väljer jag att se det på detta sätt; Vi köper ett kassaflöde, in i vår firma, på ca 175 000 om året före skatt. Visst är det en massa jobb med det, men sköter vi det rätt är det roligt, lönsamt och har ett grundvärde som bara växer.

Sen finns det ganska mycket jag kan göra med denna butik för att förbättra läget. Omstruktureringar som skär i kostnader och satsar på andra ställen, så att vi förhoppningsvis ska kunna öka omsättningen 50% 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: