Köper inkomst

Det vanligaste målet hos de ekonomibloggar jag följer just nu är att kunna leva på utdelningar, vilket är helt naturligt, dels för att utdelningsnivåerna ligger ganska bra just nu plus att det är i det närmaste en helt passiv inkomst.

Men man måste givetvis vara beredd på att det kan ta ganska lång tid innan man når så långt som att utdelningen kan betala för hela ens liv.

Ett annat spår som jag själv är inne på, parallellt med andra spår, är att skapa ett företag som ger tillräckliga inkomster. Även om jag kommit en bra bit så är jag inte i närheten av att inkomsterna ska kunna ersätta min nuvarande lön. Att växa ett företag på det sättet som jag gör tar tid.

En genväg kan vara att helt enkelt köpa ett företag. Om företaget ger ungefär samma vinst till samma arbete som mitt nuvarande företag så dubblar jag helt enkelt min vinst och kommer mycket närmare målet.

Detta är precis vad jag har gjort. Nu återstår bara att kassaflödet blir som förväntat och att arbetet inte blir övermäktigt.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Okt 11, 2012 @ 10:37:49

  Nej, det är ju just det, för mycket arbete, då är det inte passiv inkomst.
  Visst jag försörjer mig på egna bolag, men jag jobbar. Stor skillnad. Målet för mig är att inte BEHÖVA jobba. Men kanske gör jag det ändå, troligen, men kanske är jag på Hawaii varje vinter?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Okt 11, 2012 @ 11:58:54

  Kan du få det att funka bra med anställda är det ett helt rimligt mål.

  För mig är det långsiktiga målet alltid passiv inkomst, men just nu är det viktigare att jag kan få tillräckliga inkomster från något jag trivs bra med att göra.

  Svara

 3. ekonomitankar
  Okt 11, 2012 @ 13:34:35

  Ja precis, det är ju dit jag kommit, jag får tillräckliga inkomster från bolagen, trivs med det jag gör, och med friheten som egenföretagare.

  Men den passiva inkomsten är såklart bäst!

  Svara

 4. Legendarisk
  Okt 11, 2012 @ 19:24:45

  Visst är drömmen passiva inkomster. Men om vi tar min firma som jag bygger upp nu så älskar jag jobbet med att få det att växa. Jag måste inte men jag vill. Att bara sitta och häcka dag ut och dag in skulle i alla fall inte jag palla. Men det jag vill uppnå med passiv inkomst är just möjligheten att kunna göra exakt vad jag vill, när jag vill. Frihet med andra ord 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: