Tvärstopp i förmögenhetsökningen?

Jag har alltså kommit till vägs ände med jobb och firma. Jag kan inte längre jobba heltid och fixa allt som behövs för mina sidoprojekt. Är jag hemma en dag jobbar jag utan uppehåll med firmorna och blir ändå inte färdig.

Troligen kan jag ta tjänstledigt och troligen skulle jag kunna försörja mig genom mina firmor. Men jag kan ju glömma någon ordentlig förmögenhetsökning i så fall, åtminstone till en början. Även om jag inte kan säga att den totala risken är särskilt stor så är det stor risk att jag inte ökar sista raden lika mycket som tidigare.

Ett annat sätt att se på det är att min ovilja att sluta vara anställd har påverkat utvecklingen på mina företag negativt. Ett halvårs koncentrerat jobb med dem kanske kan innebära att kurvan sluttar brant uppåt igen.

Slutsatsen är att det blir en platå om jag slutar vara anställd. Det osäkra är om platån följs av en ordentlig ökning eller inte.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fredrik
  Okt 13, 2012 @ 09:36:49

  Ska bli intressant att följa dina beslut. Samtidigt kanske en brytpunkt i konjunkturen under hösten. Relativt många varsel på arbetsmarknaden. Börsen står och stampar. Rekord i privata skulder hos fogden, kronan stärks och förstör för exporten, delvis beroende av inflöde av privat sparkapital. Kris i europeiska bilindustrin, båtmarknaden viker, ännu är bostadsmarknaden ok. Presidentval i USA. Inte lätt hitta ljuspunkter, själv hoppas jag hinna ut med mina produkter och kunna jobba hårt i höstmörkret.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 13, 2012 @ 14:08:23

   Jag känner inte att konjunkturen spelar så stor roll för mina företag, men det har givetvis stor inverkan på mina aktieinnehav.

   Besluten med företagandet frikopplar jag dock helt från konjunkturen.

   Svara

 2. Legendarisk
  Okt 13, 2012 @ 13:06:46

  Svårt situation. Gäller nog att gå på magkänslan och du vet kanske innerst inne vad du måste göra. Kör hårt!

  Svara

 3. Torkel
  Okt 13, 2012 @ 21:19:07

  Du behöver se till att bli uppsagd. Då har du en betalt under uppsägningstiden 2-3 månader, mer kanske i ditt fall? Vad väntar du på?

  Svara

 4. jobbochfirma
  Okt 13, 2012 @ 21:28:54

  Hur gör man för att bli uppsagd?
  Tro mig, jag har inte presterat särskilt bra (förutom senaste månaden möjligtvis).
  Tar tacksamt emot tips, men mitt företag är inte så piggt på att säga upp folk.

  Sen kan det leda till en moralsväng till här på bloggen, läsarna gillar inte alls amoraliska bekännelser!

  Betalt under uppsägningstiden är ju en sak, men sen är det ganska stor A-kassa som faller ut också (med inkomstgaranti). Gravt amoraliskt!

  Svara

 5. Oskar
  Okt 13, 2012 @ 21:46:47

  Du har inte funderat på att ta in en deltidare för att avlasta? Finns säkerligen många studenter som har kolll på e-handel och behöver lite extra cash.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 13, 2012 @ 22:08:51

   Jo det var planen, men jag tror inte mina system är bra nog ännu för att någon annan ska kunna fixa det. Annars har jag redan en perfekt kandidat, som även är tillfrågad.

   Dock behöver jag fixa omstrukturering och migrering till en annan plattform själv, vilket blir ganska mycket jobb. Kanske jag borde utlokalisera det också…

   Jag är för dålig på att utlokalisera, men problemet kanske egentligen ligger i att jag inte gillar mitt jobb, och vill bli fri från det…

   Svara

 6. ingenkommentar
  Okt 13, 2012 @ 22:54:05

  Det spelar ingen roll om du säger upp dig eller blir uppsagd. Uppsägningstiden är nästan alltid ömsesidig. Enda gången den inte gäller är om du får sparken, dvs. om du har gjort något som bryter kontraktet eller kanske till och med något olagligt.

  Svara

 7. Fredrik
  Okt 14, 2012 @ 09:49:34

  Att bli uppsagd är ingen affärsidé direkt, men man kan i alla fall få a-kassa? även om man säger upp sig själv tveksamt om de här försäkringarna faller ut om man har en sådan. Bättre att begära tjänstledigt upptill 6 månader i så fall, man får komma tillbaka på dagen om det inte går i lås. Att köra halvgas på två ställen är nog inte bra i längden.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: