Lokal i föreningen

Bostadsrättsföreningen har ett halvgammalt hus med massor av outnyttjade utrymmen. Vi talade om det på förra styrelsemötet och att vi ville undersöka möjligheten att göra något med det, bygga om och hyra ut till exempel.

När jag fick klart med att vi skulle köpa en webbutik tänkte jag direkt på att företaget kunde hyra en lokal i föreningen. Döm om min förvåning när ordföranden via mejl ”avslog” min ansökan (han har givetvis inte befogenhet att avslå det utan att fråga någon annan). Anledningen var att man som styrelseledamot inte får ha fördel.

Jag måst erkänna att jag inte hade en tanke på det där med fördel, kanske eftersom jag visste hur gärna vi ville hyra ut och eftersom jag inte alls ville ha någon fördel. Mitt företag kan nog betala en rättvis hyra.

På styrelsemötet som följde fick jag i alla fall lägga fram mitt ärende och lyckades övertyga dem om att jag med kort varsel skulle få använda utrymmet. De förstod nog att det var rimligt och gick med på att jag skulle få ha det utan avgift(!) tills de gått ut till medlemmarna om att det finns lokaler att hyra. Då får alla chansen och jag kan troligen skriva ett kontrakt på marknadsmässig hyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: