Mitt sätt att jobba

Alla gör på sitt sätt och förhoppningsvis gör alla det som rätt för dem. Mitt sätt har jag ärvt av min far, och det går i korthet ut på fort och fel. Det måste givetvis inte bli fel, men det är en ofrånkomlig bisak till ”tekniken”.

Fördelen är att man inte tvekar så mycket och inte har så stor tröskel att komma igång. Man sätter igång och provar, ser om det flyter eller sjunker, utan att fundera och räkna så mycket innan.

Men man måste vara beredd på att fixa situationer och man måste hålla sig ödmjuk och kunna be om ursäkt på ett ärligt sätt.

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. David
  Okt 17, 2012 @ 10:50:35

  Intressant, kan säga att även jag har ärvt exakt detta arbetssätt från min far. Tycker att det är en viktig egenskap att kunna ta genvägar där ingen märker det. Det hjälper definitivt till att få mer gjort än någon som inte kan släppa oväsentliga detaljer. Men som du säger, ibland blir det fel och då får man hantera det.

  Det underlättar ju om man väljer ett arbete som passar det temperament man har. Och för de av oss som gillar att testa och se så passar väl entreprenörskap fint. Det är ju ingen som dör om det blir lite fel; det viktiga är att verksamheten går framåt på alla fronter.

  Svara

 2. Lundaluppen
  Okt 17, 2012 @ 13:36:45

  Perfektionister och pessimister kommer ingenstans 🙂

  Svara

  • Ekonomiadepten
   Okt 17, 2012 @ 21:02:53

   Vilka är det som inte kommer någonstans? Perfektionister, pessimister eller de som är både och? Reagerade bara eftersom jag själv anser mig vara en perfektionist, dock ej pessimist 🙂

   Svara

 3. Framtidaakademiker
  Okt 17, 2012 @ 23:01:52

  Jag måste medge att din blogg verkligen är ett sant nöje för mig att läsa! Snälla avbryt inte denna vackra skapelse som miljonär innan 30 gjorde. Det var ett mycket abrupt och tråkigt avslut på en mycket läsvärd blogg. Din blogg är självklart nu sparad som favoriter bland mina bokmärken! Håller just nu på att läsa ikapp, från bloggens början, du är en ren inspirationskälla! Bra jobbat!

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 17, 2012 @ 23:50:13

   Oj, tack så mycket!
   Jag sörjer också Miljonärens försvinnande. Hoppas fortfarande att han ska dyka upp någonstans igen.
   Har faktiskt mejlat honom och lockat med bra ersättning för en intervju, men tyvärr inte fått något svar.
   Själv har jag lovat hålla på tills jag är 40 åtminstone. Ibland är det tråkigt, till exempel när jag får skäll av läsarna, men jag tycker själv att det är kul att läsa denna ”dagbok” något år efter att jag skrivit inläggen.
   Det har hittills aldrig varit svårt för mig att skriva ett inlägg minst varannan dag.

   Svara

 4. Johan
  Okt 18, 2012 @ 01:14:31

  Intressant som vanligt.. Har du några tips på bloggar som handlar om passiv inkomst med hjälp av uthyrning av lägenheter, lokaler osv? Kan vara värt en chansning du verkar ha bra koll.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 18, 2012 @ 12:27:28

   Nej, jag har inte hittat någon sådan blogg. Är själv intresserad av att lära mig mer om uthyrning.
   Jag vet att bloggen Legendarisk hyr ut en lägenhet och är intresserad av fastigheter, och att bloggen Ekonomitankar hyr ut ett hus.

   Svara

 5. Den evigt optimistiske perfektionisten
  Okt 18, 2012 @ 10:27:03

  Håller med Framtidaakademiker! Läser din blogg med ett stort nöje! Blir väldigt inspirierad av dig och bloggen! Går själv i tankarna om att starta eget och har några idéer. Men jag är lite av en motsats till dig, tyvärr! Då jag inte bara kan köra med mina idéer utan vill att det ska bli helt perfekt innan jag trycker på knappen. Helt värdelöst, jag vet. Måste komma ifrån det annars kommer det aldrig bli något eget för min del är jag rädd för. Men för att återgå till dig och bloggen, keep up the good work!! Lätt den roligaste bloggen att följa!

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 18, 2012 @ 12:33:15

   Perfektion är ett bra mål, men det får inte stå i vägen för ditt första steg!
   Vill du göra saker så perfekt du kan – starta smått. Siktar du stort och perfekt kan jag säga redan nu att det aldrig kommer att bli av. Däremot kan du börja pyttelitet och få det nästan exakt som du vill ha det. När du är redo bygger du på det du har.
   Och tänk på att du inte vet exakt vad kunden vill ha förrän du börjar sälja. Därför måste du börja sälja så snart som möjligt, gärna innan du har en produkt.

   Svara

 6. jobbochfirma
  Okt 18, 2012 @ 12:24:43

  Jag kan inte säga vilket som är bäst, men det är nog bra om man vet vilken typ man är och hur man vill jobba.
  Jag har sett perfektionister som fastnar 99% färdiga och aldrig lanserar, men jag har också sett slarvpellar som jag lansera och gå vidare till nästa sak, trots att produkten skulle vara dubbelt så bra med bara någon dags extra jobb.

  Borde skriva ett inlägg till om samarbetetet vi hade i HB som sprack pga av det var en person som var olik oss på fel sätt.

  Svara

 7. Legendarisk
  Okt 18, 2012 @ 21:22:38

  Jag håller såklart med alla andra, det är riktigt inspirerande att läsa din blogg! 🙂 Keep it up

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 18, 2012 @ 23:19:48

   Tack Legendaren!
   Och samma tillbaka till dig!
   Såg du förresten att någon frågade efter bloggar om fastighetsaffärer, uthyrning och sånt. Jag tipsade om din blogg. Vill själv lära mig mer om det så skriv gärna om dina tankar och planer.

   Svara

 8. Micke
  Okt 18, 2012 @ 22:53:10

  Hur kom du på vad dina företag skulle inrikta sig på? Hur ser branscherna ut? Har du specialkunskap på områdena och hur ser konkurrensen ut? Har själv testat att handla med lite olika produkter men kan inte komma fram till vad jag ska nischa mig inom.

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 18, 2012 @ 23:17:59

   Gräv där du står!
   Handla alltså helst med någonting du är bra på eller åtminstone tycker är roligt, då har du störst chans att lyckas.

   Ett av företagen är inom mitt absoluta expertområde där jag och min partner är erkända gurus.
   I ett har jag blivit bra på produkterna men har egentligen inget större intresse av det största användningsområdet.
   I det nyaste har jag inte en aning om vad jag gör men ett växande intresse.

   Intressen och slumpen har lett mig till dessa saker.

   Förhoppningsvis kan man börja älska sin produkt efter ett tag, även om man inte gör det från början, men gör man inte det är det svårt att fortsätta tror jag.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: