Bollar stora summor

Jag kommer tydligt ihåg när jag blev lite svettig när jag skulle flytta över 10 000 på en gång, från lönekontot till ett sparkonto.

Nu har jag bollat så mycket med pengar att jag snart börjar tappa respekten. 650 000 överförda till någon annans konto för husköpet, utan att banken var inblandad över huvud taget. 400 000 för att köpa ett företag, återigen utan att banken var med, bara två parter och en bankdosa.

Häromdan förde min fru över 150 000 till mig, plus en del till för räkningar. Det var den sista av ganska många överföringar för att betala för sina delar. Hon fick någon känsla av att hon gav mig pengar och ville kanske se tacksamhet. Men det blev det inget av, det är ju jag som har sett till att jag var så likvid att jag klarade av dessa utlägg själv, plus att jag har offrat räntan under tiden.

Nu hoppas jag att det inte behöver bollas några stora summor på ett tag, det är så lätt att tro att det inte spelar någon roll att kolla priset på kyckling bara för att man just lagt ut en dryg halvmiljon på en sommarstuga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: