Fri från lån och fri från hävstång

Min fru har precis som många andra ”duktiga” människor skytt lån som pesten. Därför har hon, som 35-åring, aldrig haft ett lån och heller aldrig haft någon hävstångsprodukt på något sätt.

En hyfsad slant har hon sparat undan, men långt ifrån vad hon ”borde” om man ser till fantasilönerna hon kammat hem tidigare. Det gör också att hon känner lite avundsjuka mot vänner som har köpt hus och lägenheter till hög belåning tidigt, och nu sitter på ganska stora värden.

Men jag peppar henne och försöker få henne att se att spåret vi är inne på nu kommer att leda till en så mycket bättre situation, kanske till och med ekonomisk frihet. Nu vill hon i alla fall skaffa lite hävstång, så vi drar igång det gemensamma företagandet och börjar så smått handla aktier till henne. Till det kommer att vi  har köpt en sommarstuga tillsammans för ett rejält underpris, det borde lugna hennes hustankar ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: