Lönesamtal

Dags för lönesamtal. Om jag kunde hade jag tackat nej till mötet över huvud taget. Om chefen bara visste hur ointresserad jag var av att prata upp min lön. Jag har för länge sedan förlikat mig med tanken på att det är inte genom löneökningarna jag kommer att bli rik och oberoende.

Jag har ju berättat om att jag har haft motivationsproblem och annat, vilket gjort att jag inte presterat så bra på mitt jobb under ganska lång tid nu. Det är svårt för en snäll chef att säga något så ”elakt” som att en medarbetare inte presterat så mycket som förväntat, så jag fick försöka göra det lite enkelt för honom och berätta att jag haft ett tufft år och att jag vill hitta mig själv i de nya arbetsuppgifter jag har, och också förstår att det inte kan bli tal om någon vidare höjning just nu.

Jag menar verkligen det där med att jag vill göra ett bra jobb och göra skäl för min lön så länge jag är anställd, men inombords flinade jag lite för mig själv när jag tänkte på vilken annorlunda situation det är för mig nu när jag verkligen inte bryr mig om en löneökning, som för bara några år sedan hade varit min enda chans till en högre levnadsstandard.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. jobbochfirma
    Nov 08, 2012 @ 15:20:33

    Detta inlägg skrevs alltså innan det var tal om tjänstledighet.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: