Passiv försäljning

Okej, riktig passiv försäljning skapar man genom att sätta upp ett system som Tim Ferris beskriver i ”4 hour work week”, men jag ska berätta om min halvpassiva försäljning.

Att starta en webbshopp är inte helt lätt första gången. Man måste bestämma sig för vilket system man vill använda och sedan lära sig hantera det. Sedan ska man öppna konton för betalning. Man måste lära sig så mycket man orkar om produkterna man ska sälja och man måste skriva lite texter för att beskriva dem i butiken. En bra FAQ sparar också tid i slutändan, även om en del alltid kommer att vilja ringa dig. Det är också bra att starta lite Google Adwords och justera det kontot så att det funkar bra och man kan spåra utvecklingen.

Men, när man har gjort detta så är det väldigt lättskött. Själva försäljningen, vilken många avskyr, är i det närmaste passiv. Det övriga arbetet är att packa varor, beställa mer, och underhålla systemet. När man har rutiner för detta går det väldigt lätt och tar lite tid i anspråk. Var dock beredd på att saker skiter sig ibland, så är det bara. Se till att du har bra marginaler så behöver du inte gråta för mycket över det.

Jag njuter just nu av en härlig utveckling i försäljningen i mitt eget AB. Omsättningen ökar samtidigt som det är väldigt lättskött (max en kvart om dagen i snitt).

Jag har tidigare känt att eftersom det går så bra så borde jag utöka antalet produkter, men när jag har gjort det har det inte funkat, jag har inte hittat rätt produkt. Nu har den känslan släppt, i och med att jag har fått en butik till, vilken har större potential och även kräver mer jobb.

Jag ser med glädje på min lilla anspråkslösa butik. Inte så mycket stolthet, jag vet att det mesta är tur i detta fall, men den är värd så mycket för mig.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Legendarisk
  Nov 19, 2012 @ 18:25:29

  Roligt att det fungerar bra för dig 🙂
  Själv har jag inga planer på att börja sälja fysiska produkter, men att sälja digitala produkter lockar mer och mer.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 20, 2012 @ 00:05:05

   Nåja, en del funkar bra, annat är det väldigt mycket jobb med.
   Kan man sälja digitala produkter istället, eller ännu hellre dra in tillräckligt som affiliate eller reklam så är det en mycket bättre modell.

   Svara

 2. Tompa
  Nov 19, 2012 @ 22:50:10

  Vilka typer av produket säljer du? Om du vill svara..

  Svara

 3. Legendarisk
  Nov 20, 2012 @ 21:35:07

  Hur känns det föresten att vara egen nu JoF? Längtar du tillbaka eller är det frihet? 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 20, 2012 @ 21:57:24

   Jag kommer nog inte att längta tillbaka. Jo förresten, jag gillade att fika med kollegorna och jag gillar att diskutera med ingenjörer. Men det var mer jag inte gillade.

   En sorts frihetskänsla är det, men också en helt annan sorts press och oro. Det fanns nånting avslappnat i att driva företag på sidan, man kunde låtsas att det inte var på riktigt för man var ju inte beroende av det.

   Riktig frihet kommer jag nog inte att känna förrän det går riktigt bra och snurrar utan mig.

   Svara

 4. Legendarisk
  Nov 20, 2012 @ 23:46:27

  Kan tänka mig lite hur det känns. Lite därför man vill ha en fet hög med pengar rent ut sagt så man ändå inte blir beroende av företaget. Men krävs ju en hel del för att exempelvis leva på aktieutdelningar. Men om desa utdelningar kan betala hyra och mat så är ju det en lättnad iaf 🙂

  Svara

  • Rushika
   Jan 29, 2013 @ 20:12:09

   It’s not legally ptodarery lending because you aren’t getting charged interest, you are getting charged a fee and they are legally different.That is why when you have a $12.00 balance on your credit card, and don’t pay the minimum payment, they can charge you a $39.00 late fee b/c it’s a fee.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: