Hängslen, livrem och resår

Man har hört så många historier om entreprenörer som kastade sig ut i företagandet genom att pantsätta huset och leva på gröt. Har ni följt bloggen ett tag vet ni att jag inte är den typen, men samtidigt inte den typen som enbart amorterar och samlar på sparkontot.

När det gäller att styra över helt till företagande har jag nog ändå både hängslen, livrem och resår. Mina företag kan i teorin redan försörja mig, ändå har jag inte sagt upp mig. Dessutom har jag en fru som med lätthet skulle kunna försörja oss bägge, även om jag inte skulle ha ett öre i inkomst.

Men eftersom mitt mål är att bli helt ekonomiskt fri vill jag ju inte minska mina chanser genom att avsäga mig en bra inkomst.

Hängslena är mitt jobb, livremmen är mina företag, resåren är min fru. Sen kanske man till det ska lägga vårt billiga leverne som en extra trygghet, plus att vi har en liten utdelning från aktieportföljen också.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nisse Hult
  Nov 26, 2012 @ 16:21:13

  Vad bra du har det. Passa dig så inte resåren spricker bara.

  Svara

 2. Anna
  Nov 26, 2012 @ 17:22:56

  En del har svårt att glädjas åt andras framgång. Själv vill jag säga grattis! Du har jobbat efter en medveten strategi och det har lönat sig. Glad att du tog beslutet att ta tjänstledigt. Det kändes rätt, framförallt mot din arbetsgivare.
  Lycka till med affärerna och kärleken med, för den delen 🙂

  Svara

 3. Niklas
  Nov 28, 2012 @ 05:35:45

  Strunta i Nisse, han är fast i janteland. Kul att det går framåt. Verkar inte som du har barn, det kanske är nästa mål. Att se till att ni har tillräckligt mycket pengar per månad för att också försörja en familj. Det kommer bli en stor skillnad på kostnadsnivåerna. Kör hårt och lycka till!

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 28, 2012 @ 11:10:16

   Inga barn ännu. Alla säger att det är så dyrt med barn, och det kan jag väl förstå, men hur mycket blir det egentligen och på vilka smarta sätt kan man göra det billigare utan att tappa kvalitet.
   Undersökningar pekar på att ett barn kostar ca 1-1,5 miljoner från 0-18 år.

   Svara

 4. Niklas
  Nov 29, 2012 @ 05:39:45

  Svårt att säga exakt, men det är märkbart. Så småningom kommer du säkert behöva ett sovrum per barn, kanske en större bil, alla resor blir rätt snart nästan dubbelt så dyra, mat, kläder osv. Det blir fler känslomässiga beslut än kanske rent ekonomiska, vilket i slutändan slutar med högre utgifter. Du kommer inte tänka likadant som förälder som en person utan barn.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: