Min grushög

Många människor känner nog igen sig i denna beskrivning. Berätta gärna hur det är för dig.

Jag vill likna mina åtaganden med en grushög som hela tiden byggs på. Jag har koll på allt som finns i grushögen och hela grushögen finns på projektlistor och på uppgiftslistor, så att de inte bara ligger i huvudet och stjäl energi.

Men jag kan inte bara gräva i gruset i den ordning det släpptes ner. Jag måste börja med det som ligger närmast eller kanske till och med börja med de större stenar som rullat ut i vägen.

Jag önskar ibland att det inte kom någon ny grus, så att jag hann färdigt någon gång, men samtidigt vet jag att om det inte kommer någon ny grus betyder det antagligen snart att inget jobb behöver göras.

Målet måste istället vara att hålla grushögen så liten som möjligt samtidigt som man klarar högre och högre tillflöde. Detta kan man bara göra genom att ha bra system för att fixa allt grus och alla stenar. Systemet ska göra dig effektiv samtidigt som du kan vara avslappnad. Om du inte kan fixa högen och samtidigt vara avslappnad kommer högen att sluka dig, även om du lyckas skyffla undan allt.

Jag slåss hela tiden mot högen och jag slipar mina system för att ändå kunna njuta varje minut.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Dec 14, 2012 @ 17:24:23

  känner igen mig, men jag funderar på köpa en grävmaskin 😀

  Svara

 2. Ekonomitankar
  Dec 19, 2012 @ 22:52:02

  Låter väldigt bekant, precis så är det i firman… skyffla undan de som rasar ut…

  Svara

 3. Adwords tips, Robin
  Jan 08, 2013 @ 18:50:14

  Håller med. Har man företag och får mer och mer att göra och det spretar mer och mer gäller det verkligen att ha en bra struktur. Det sätt på vilket man jobbat på tidigare kanske inte längre är det bästa och mest effektiva. Kanske behöver man se över detta och försöka förbättra sin struktur.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: