Sömnexperimentet

Det har gått tio dygn sedan jag påbörjade mitt experiment med att sova lite effektivare.

Jag kör på ”The everyman 2-nap” som går ut på att sova 4,5 timmar på natten och ta två 20-minuters tupplurar fördelat på resten av dygnet.

Jag har lagt upp min dag som följer:

Eftermiddagslur ungefär klockan 14

Kvällslur ungefär klockan 20.30

Läggdags exakt klockan 03.00

Väckning exakt klockan 07.30

Så här långt har det gått ganska bra. Jag har haft mycket energi och inte haft alltför svårt att gå upp på morgonen, vilket är ett stort problem annars. Efter en vecka hade jag dock ett par dåliga dagar, där jag kände mig ganska trött. Svårt att veta vad som är vad, det är ju inte direkt så att jag aldrig känner mig trött normalt.

Jag har aldrig varit bra på att slumra till, så jag är förvånad över hur bra det har gått med tupplurarna. Att bara få lite total avslappning ett par gånger om dagen är jätteskönt. Jag lyckas dock nästan alltid somna också.

En av de svåraste sakerna kan vara det sociala och planeringen av dagen. Om man har mycket interaktion och saker att planera kan det vara svårt att få till tiderna. Därför har det varit väldigt bra för mig att jag har så stor frihet just nu.

Den stora fördelen är i alla fall att jag får tre timmar obruten koncentration på natten, så att jag kan fokusera på en del väldigt viktiga saker jag jobbar med just nu. Det är så tyst och skönt och för vissa saker har jag svårt att koncentrera mig dagtid.

Tidsmässigt sparar jag cirka två timmar. Det blir en hel del om man klarar det i längden. Vi får se hur länge det funkar för mig.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Feb 09, 2013 @ 09:06:47

  Bra jobbat skalman 🙂

  Svara

 2. Baltazar
  Feb 11, 2013 @ 10:43:26

  Det här låter helt sjukt. Men grymt coolt om du fixar det. Det är ju ett ganska känt faktum att dygnet har för få timmar. Får du det att funka kanske jag själv provar på. 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 11, 2013 @ 12:15:44

   Nåja, såå sjukt är det inte. Du känner säkert någon som bara sover 6 timmar per natt och den personen eller några andra du känner sover säkert middag regelbundet. Detta är bara en lite mer reglerad form av det.

   Svara

 3. mjs
  Feb 15, 2013 @ 23:58:33

  Min sömncykel är Ca 00-04:30 (+- ngn timme) då jag kliver upp för arbete. Sedan får jag in 30-40 min när jag kommer hem ca 15:30. Det hjälper mig för att må bra. Har kört så i 5 år och tror att vi alla kan hitta vår egen metod. Sök så finner du! =)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: