Min roll i familjeekonomin

Som jag berättade i förra inlägget har min fru bättrat på sin redan grandiösa lön. Så, vilken inverkan har det på min roll?

Först och främst vill jag vara tydlig med att det inte på något sätt sårar min manlighet, stolthet eller nåt annat fånigt. Självklart vill jag göra nytta och vara en tillgång för vårt äktenskap, men det betyder inte att jag nödvändigtvis måste tjäna mer pengar än min fru.

Hur påverkar det då min situation och mina ekonomiska val? Hade hon haft låg inkomst hade det nog varit viktigare för mig att jag inriktade mig på att själv vara brödvinnaren och se till att jag hade en säker och hög inkomst. När hon tjänar så pass mycket pengar som hon gör blir min lön mindre betydelsefull. Visst är det bra med en hyfsad lön till in på kontot, men hennes karriär är ju klart viktigare än min.

Istället kanske jag ska fokusera på andra saker. Hon är till exempel helt värdelös på praktiska saker i hemmet och har ingen aning om hur det fungerar i våra svenska system med hus, skatter, företagande och mycket annat som jag har ganska bra koll på. Hon är heller inte bra på ekonomisk planering eller investeringar.

Våra långsiktiga mål innefattar total ekonomisk frihet, där vi har tillräckligt med passiva inkomster för att vi inte ska behöva jobba, eller åtminstone inte behöver vara anställda. För att nå detta mål kan man jobba på som anställd och se till att spara, eller driva eget och skapa värden och inkomster på det sättet. Och det är just vad jag gör. Hon tjänar pengar och bygger en lite förmögenhet, samtidigt som jag skapar företag som ska befria oss i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: