Månadsrapport, februari 2013

Lika tråkigt denna månad att göra månadsrapport. Jag har ett härligt liv men det är lite trist att bli fattigare för varje dag.bild

Inget speciellt har hänt ekonomiskt denna månad, bara vanliga utgifter och inga som helst inkomster. Fick tillbaka av frugan för en massa utlägg, därför ser det inte så tokigt ut denna månad.

 • Aktierna upp 3 000
 • Lånat ut 40 000 till företagen
 • Försäljning i HB 2 000
 • Försäljning i eget AB 15 000, ner 9% från 2012
 • Försäljning i nytt AB, vet ej

Ligger oförändrad denna månad.

En trevlig parentes är att jag har hjälpt till i utvecklingen av månadsrapporter. Idén att skriva rapporter fick jag från Miljonären, som på den tiden presenterade sina rapporter på detta sätt. Efter lite återmatning på detaljer har jag gjort några småändringar genom åren. Flera andra ekonomibloggare har kopierat min mall, eller använt den som grund, vilket jag tycker är roligt.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Perssons Pengar
  Mar 01, 2013 @ 10:34:55

  Hej JobbOchFirma,
  Ja, du skall ha all cred’ för dina månadsrapporter; vilka jag använde som grund till min egen variant. Och hoppla, nu är det 1 mars och dags att sammanställa en ny rapport. 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 01, 2013 @ 12:40:09

   Tack PP!
   Din ser ännu bättre ut, jag kanske lånar lite design av dig tillbaka…
   Skulle gärna se en lite större bild dock, även när man klickar upp originalet.
   Du är också en av få som sätter den senaste kolumnen närmast texten, vilket jag tycker blir bäst.

   Svara

   • Perssons Pengar
    Mar 01, 2013 @ 15:13:45

    Hej igen,
    Roligt att vi kan ge och ta lite, hehe.
    Skall tänka på det med storleken framöver. 😉
    Tyckte att det föll sig naturligt att använda den senaste kolumnen närmst texten, och vill man så kan man t ex visa de två sista månaderna samt den första (och dölja månaderna där sinsemellan) för att både få en kortsiktig förändring och förändring sedan man började. Gillar verkligen dessa månadsrapporter och kan inte riktigt förstå vilken utveckling vi har gjort med vår ekonomi på dessa två månader.
    PS. Min mall finns att hämta i kommentarsfältet på mitt senaste inlägg. Gjorde en publik-Dropbox-fil av den. Kanske kan tilltala någon. =)

 2. Erik
  Mar 01, 2013 @ 11:00:03

  Skulle du vilja lägga ut excel-bilagan så man kan använda den? Den ser grym ut!

  Svara

  • jobbochfirma
   Mar 01, 2013 @ 12:41:49

   Jag tror att jag har gjort det förut men kan inte hitta det. Ska göra det igen.
   Jag använder ett kalkylark i Google Drive, så vad jag gjorde var att dela ut mallen publikt.

   Svara

 3. Per
  Mar 01, 2013 @ 17:39:23

  Du säger att du har ett härligt liv. Bra så.

  Svara

 4. Lena
  Mar 20, 2013 @ 12:25:36

  Jag har också ehandel (parallellt med jobbet). T o m augusti 2012 var det försäljningsrekord på försäljningsrekord. Fr o m september så har jag haft fullt sjå att ens hålla samma försäljning som året innan. Det känns som att folk ”håller hårdare i pengar”. Snittordern är lägre, färre orderrader och fler som bara handlar reavaror.

  Jag antar att det kommer vara segt ett tag tills det blir klart hur det går med Greklands, Spaniens, USAs, Cyperns och för den delen Sveriges ekonomi.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: