Fruns karriär går först

Jag lever mer och mer att mitt ekonomiska liv genom min fru. Lite underligt och osjälvständigt känns det, men med den fantastiska potentialen hon har är det kanske inte så konstigt.

Visst skulle jag fortfarande kunna göra karriär, och jag önskar att jag hade något jag var duktig på och uppskattad inom, tillräckligt för att få det att hända. Men när man ser på min yrkeskarriär och jämför den med min frus är det uppenbart att hon är ljusår före mig.

Det betyder inte att min lön är oviktig. Att ha dubbla inkomster är givetvis bra, men när kompensationen är förhållandevis låg ligger det inte långt bort att titta på alternativ.

Hon kan inte språket så bra och vet inte hur saker funkar här i Sverige. Hon är inte så praktisk och har inte så bra hand med pengar och investeringar.

Allt detta har jag ett hum om, och jag hjälper gärna till. Till råga på det har jag företag som i framtiden troligen kan bära frukt och leda till en passiv inkomst. I så fall måste hon alltså vara beredd att tjäna mer pengar nu, för att ha chansen att i framtiden leva på det jag bygger upp.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bullen
  Mar 29, 2013 @ 16:41:38

  Vad jobbar din fru med? Vilken bransch?

  Svara

 2. Frihet
  Apr 05, 2013 @ 08:44:23

  Härligt tycker jag, har alltid tjänat mer än frun och tror tyvärr att det beror på de strukurer som fortfarande finns i samhället åtminstånne till någon del. Om rollerna var de omvända skulle jag kunna tänka mig att sluta jobba idag och ta hand om hemmet och utveckla andra projekt medan hon drog in kulorna. Nu får jag slita på ett par år till tills vi är ekonomiskt oberoende…….:-)

  Svara

  • jobbochfirma
   Apr 05, 2013 @ 09:52:48

   Ja, man fajtas med lite olika saker om man är brödvinnare eller om man inte är det.

   Det är till exempel lätt att säga att man ska bestämma lika mycket i ett förhållande, men vem är jag att säga att vi INTE ska köpa hus när hon tjänar dubbelt så mycket som jag.

   Jag kan inte uttala mig så mycket om strukturer. Det är ju bevisligen så att män fortfarande tjänar mer än kvinnor, mycket beroende på att mansdominerade jobb är mer välbetalda. Men jag vet att det finns alla möjligheter för kvinnor att nå höga positioner och tjäna mycket pengar, det är allt man behöver veta på ett personligt plan.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: