Känslomässigt spenderande

Plötsligt slog det mig. Jag har sån känslomässig vinkel när jag ska göra av med pengar och nu har jag kommit på vad det beror på.

Jag kan se framför mig hur hårt jag har kämpat för att tjäna dessa pengar. Denna känsla finns inte där om man har fått pengarna lättvindigt. Det var skillnad för mig när jag var barn och fick gratis pengar, då brydde jag mig inte om hur jag brände dem.

Min dröm är att pengarna ska komma så lätt i framtiden att jag inte har några problem med att ”slösa”.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Krass ekonomi
  Sep 07, 2013 @ 21:41:11

  Det är problemet när man handlar på kredit. Du står i en butik, har inga pengar och ändå kan du handla. Det blir inte mer lättvindigt än så. Inte konstigt att många åker dit på massa krediter, trots bättre vetande.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 09, 2013 @ 19:28:30

   Ja, om man inte förstår kredit.
   Jag har 40 dagars fri kredit som jag utnyttjar hela tiden men eftersom jag förstår hur det fungerar betalar jag aldrig någon ränta.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: